• İBB’den Gezi Parkı açıklaması: Amaç Taksim Meydanı projesini engellemek

  • İBB, Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin kendisinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına devredilmesine tepki gösterdi: Gezi Parkı arazisine keyfi biçimde el konularak Taksim Meydanı projesi engelleniyor. Mevcut gasp girişimi 16 milyon için sadece zaman kaybı olacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Galata Kulesi’nin ardından Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin de kendilerinden alınmasına tepki gösterdi.

    Parkın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına devredilmesi ile Taksim Meydanı projesinin engellendiğini iddia eden İBB’den yapılan açıklamada, “Gezi Parkı arazisine keyfi biçimde el konularak Taksim Meydanı projesi engelleniyor. Taksim Meydanı’nı milletimize kazandırma ve hak ettiği görünümüne kavuşturma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Mevcut gasp girişimi 16 milyon için sadece zaman kaybı olacaktır” denildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Görünen o ki, başta İBB olmak üzere 31 Mart ve 23 Haziran 2019 tarihlerinde muhalefet partilerinden seçilmiş yerel yönetimlere karşı hasmane tavırlarla alınan bu ve benzeri kararların devamı da gelecektir. İstanbul gibi kadim bir şehirde kanunları istismar ederek her değerli yapıyı her değerli alanı gasp etmek mümkündür. Her ne kadar benzer kararlar daha önce alınmış olsa da hiçbiri bu kadar tarihsel değeri ve simgesel önemi olan alanlar için gerçekleşmemiştir.

    ‘HALK YARARINA ADIMLAR DEĞİL’

    O yüzden İBB ile temas dahi kurmadan bir gecede alınan bu kararları asla iyi niyetli ve halk yararına adımlar olarak görmüyoruz. Bu kararlara karşı hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Öte yandan yeni türeyen çok sayıda hormonlu vakfın kullanımına açılan, vakıflara ait tarihi yapılarla ilgili de benzer bir tavrın gösterilmesini beklemekteyiz.

    21 aydır yönetimimizi her alanda engelleme ve kuşatma girişimlerine rağmen, 16 milyona hizmette hiç bir aksamaya izin vermediğimiz gibi, İstanbul’a daha önce görülmemiş yeni hizmetler sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra da aynı kararlılıkta devam edeceğiz.

    ’16 MİLYON İÇİN SADECE ZAMAN KAYBI OLACAK’

    Taksim Meydanı’nı milletimize kazandırma ve hak ettiği görünümüne kavuşturma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Mevcut gasp girişimi 16 milyon için sadece zaman kaybı olacaktır. Milletimizin sağduyusu, yakın tarihte de çok örneği olduğu gibi hukuk ve teamül tanımaz karar vericilerin siyaset mühendisliklerini yenecek güçtedir.

    İBB ve Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkından aldığı güçle, bu haksız ve adaletsiz kararlarla her alanda ve her araçla mücadele etmeye devam edecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir