16 Eylül 2024

İBB’nin yaptığı ‘Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi ve Seyir Terası’nı açıldı

Ankara’da düzenlenen CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın 6-7 Eylül’deki oturumlarına katılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret etmişti. Bugün Eskişehir’den Bilecik’e geçen İmamoğlu, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı tarafından da makam odasında ağırlandı.

İBB’nin yaptığı ‘Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi ve Seyir Terası’nı açıldı

TBMM CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu da belediye ziyaretinde İBB Başkanı’na eşlik etti. İmamoğlu, Bilecik Belediyesi girişinde karşılaştığı, fotoğraf çekimi için bahçede bulunan Eda-Mustafa Bulut ismindeki gelin-damatla anı fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu ve Subaşı, Bilecik Atatürk Meydanı’nda kendilerini bekleyen vatandaşlarla çay sohbeti yaptı. Bilecik merkezden Bozüyük ilçesine geçen İmamoğlu, İBB’nin katkılarıyla yapılan “Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi ve Seyir Terası” açılışına katıldı. Açılışta, sırasıyla; Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Subaşı, Tüzün ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“BU COĞRAFYAYI ANLAMADAN KENDİNİZİ ANLAYAMAZSINIZ”

“Bu coğrafyayı anmadan, bu coğrafyayı anlamadan kendinizi anlayamazsınız” diyen İmamoğlu, “Çünkü burada; Osmanlı Devleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu var. Bunu anlamak zorundayız, hissetmek zorundayız. Açıkçası, milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda ne büyük bir mücadele verdiğini kavrayamayan, kesinlikle milletine doğru düzgün hizmet dahi edemez. Bu milletin bir parçası olduğunu kavrayamaz” şeklinde konuştu. O dönemde şehit olanlara ve daha sonra hayatını kaybeden gazilere minnet borcu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, 1. ve 2. İnönü Savaşlarına sahne olan bölgenin önemine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün, İnönü savaşlarının kahramanı İsmet Paşa’ya söylediği, “Siz sadece orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, “Çünkü esir edilmek ve hatta tarihten silinmek istenen milletimiz, burada ayağa kalktı ve hep birlikte geleceğine ve özgürlüğüne sahip çıktı” dedi.

“İNANCIMIZ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ, KOCAMAN BİR DEVLET YARATTI”

Tüm bu zaferlerin, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, millet tarafından kazanıldığının altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Milletimiz başardı. Burada bulunan, bulunmayan her yurttaşımızın geçmişindeki şanlı büyükleri, ataları, nineleri, dedeleri başardı. Her birisinin önünde saygıyla, minnetle eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Bu memleketin başkomutanı, ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun. Silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Mustafa Kemal Atatürk, milletine güvendi, arkadaşlarına güvendi ve o şekilde başardı. Çok önemli bir süreci bize devretti. Milletin azim ve kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını, hiçbir kudretin olamayacağını burada ispat etti. Ve sonra ispat etmeye devam etti. İşte bu günlere, bu inançla geldik. Bu bütünleşmeyle geldik. İnancımız ve bütünlüğümüz, kocaman bir devlet yarattı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdurdu ve bizi bugünlere taşıdı.”

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası hizmete girdi. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, açılışını yaptıkları anı evi ve seyir terasını vatandaşlarla birlikte gezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir