• İmamoğlu: 15 Temmuz benzeri tehditler ortadan kalkmadı

  • 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaşamını yitiren 251 şehit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki merkez binası önünde anıldı. “Şehitler Panosu” önünde gerçekleştirilen anmaya; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Cihangir İslam, CHP İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile İBB bürokratları katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anmada, İmamoğlu bir konuşma yaptı.

    “BU MİLLETE ZİNCİR VURMAYA ÇALIŞANLAR KAYBETMEYE MAHKUMDUR”

    Konuşmasına, “15 Temmuz’da vatanı, demokrasiyi, halkın iradesini korurken hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sonsuz şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum” sözleriyle başlayan İmamoğlu, “15 Temmuz günü milletimizin birliğine, egemenliğine ve özgürlüğüne saldıranlar; karşısında kararlılıkla, cesaretle, dirayetle duran aziz milletimizi dimdik ayakta buldular. Bu milleti zincire vurmaya kalkan herkes gibi, onlar da kaybetmeye elbette ki mahkumlardı. Çünkü, bu ülkenin çocukları daha ilkokul sıralarından itibaren bilirler ki; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu egemenliği korumak da yine milletimizin kendi ellerindedir” ifadelerini kullandı.

    “ALLAH, BU MİLLETİ ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN MEDET UMANLARDAN KORUSUN”

    15 Temmuz 2016’da yaşananların asla unutulmayacağını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

    “Silahsız insanlara ateş açacak, şehrin ortasında tanklar yürütecek, Yüce Meclis’in -ki Meclis’in içerisindeki milletvekillerimiz bugün bizlerle- üzerinde uçaklar uçuracak kadar aklını, izanını kaybetmiş, kişiye itaati devlete hizmetten üstün tutmuş hainler, daima hatırlanacaktır. Allah, bu aziz milleti, devletin kendine bahşettiği unvan, rütbe ve sorumluluğa itibar etmeyip, farklı çıkar çevrelerinin takdirinden, ilgisinden medet umanlardan korusun. Devletimiz, milletimiz bu tür kötü niyetli kişilere, örgütlenmelere karşı kendini koruyacak mekanizmaları bir an önce devreye almak durumundadır ve zorundadır. İşte 15 Temmuz’dan çıkarmamız gereken en büyük derslerden birisi de budur.”

    “15 TEMMUZ BENZERİ TEHDİTLER ORTADAN KALKMADI”

    15 Temmuz benzeri tehditlerin henüz ortadan kalkmadığının altını çizen İmamoğlu, “Bu ülkede liyakate sahip, sadece ama sadece kamuya hizmet edecek, yalnızca halka hesap verecek yurtsever, milyonlarca insanımız var. 86 milyon insanımız var. Onlar oldukça, elbette bizim sırtımız yere gelmez, gelmeyecek. 15 Temmuz’da bu millet bunu genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı. Ancak süreç, henüz tamamlanmamıştır, tehdit henüz ülkemizin üstünden kalkmamıştır. Mutlak buna dair süreci güçlendirici tedbirleri milletimiz, halkımız almak zorundadır. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hakları asla ödenemez, bunu biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz olarak, özellikle kurumumuzun önünde ve içinde hayatını kaybeden şehitlerimizi ayrıca rahmetle anıyor, minnetlerimizi sunuyoruz. İBB olarak, tüm şehitlerimizin, yakınlarının ve gazilerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

    İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Mustafa Demir Hoca’nın okuduğu Kur’an tilaveti dinlenilip, tüm şehitlerin ruhları için dualar edildi. Anma; Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve beraberleindeki heyetin, “Şehitler Panosu”na karanfil bırakmasıyla sona erdi.

    EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NDEKİ ANMAYA KATILDI

    15 Temmuz şehitleri, Edirnekapı’daki “15 Temmuz Demokrasi Şehitliği”nde de anıldı. İstanbul Valiliği tarafından organize edilen anma töreninde; Vali Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Dualarla başlayan Edirnekapı’daki anma, şehit kabirlerinin dolaşılması ve mezarlara karanfil bırakılmasıyla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir