• İmamoğlu açıkladı… İşte İstanbul’da salgının yoğun olduğu 3 ilçe

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında İstanbul'da corona salgınının yoğun yaşandığı ilçeleri açıkladı. "Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bu bölgede çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz" diyen İmamoğlu, "Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada" ifadelerini kullandı.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya‘nın sunduğu Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.

    İmamoğlu, yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgının hızının daha yüksek olduğuna dikkati çekerek, “Sokağa çıkma yasağında ısrarlıyız.” dedi.

    İmamoğlu’nun açıklamasında: İstanbul’daki son durumla ilgili bilginin merkezi Sağlık Bakanlığı. (Ekrana bakanlığın sitesinde yayınlanan İstanbul’un pandemi haritası getirildi.) Burada çarpıcı olan şu: Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa… O bölgede çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada. Bize Pandemi Kurulu’nda sunum yapıldı. Orada bir ilgili, sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada, o bölgede, yapılaşmanın yoğun, boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu’ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batı’ya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca… Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde, salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle… Bu tecriti sağlayalım. 2-3 hafta kontağı kapatabiliriz” ifadesini kullandı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir