• İmamoğlu davasında erteleme kararı

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma namazı çıkışı ‘YSK üyelerine hakaret ettiği’ iddiasıyla hakkında açılan davanın 14 Aralık’a ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. “hakimin benim sözlerimin muhatabının sayın bakan olduğunu ısrarlı bir şekilde dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen savcının en üst noktadan cezayla ilgili mütalaa bildirmesi ya da bir beyanda bulunması çok şaşırtıcıdır, üzücüdür.” diyen İmamoğlu, 1Herkesin hukuka, adalete ihtiyacını olduğunu unutmamamız gerekiyor. ‘Devletin dini adalettir’ sözü çok kutsal.” dedi.

    İmamoğlu’nun satırbaşları şöyle:

    Aldığım bilgiye göre ısrarla bir biçimde hakimin benim sözlerimin muhatabının sayın bakan olduğunu ısrarlı bir şekilde dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen savcının en üst noktadan cezayla ilgili mütalaa bildirmesi ya da bir beyanda bulunması çok şaşırtıcıdır, üzücüdür. Bugün yaşananlar ve bugüne kadar olanlar toplumun vicdanında yerini bulmuş, kararını vermiştir. Ben toplumun vicdanına elbette ki sonsuz güveniyorum. Bu güvenceyi bana yaşatan İstanbulumuzun insanları 2019’da bunu ispat etmiştir. Bugünde aynı noktadayım.

    Adaletsizliğe, hukuksuzluğa uğrayan kim varsa hepsinin hakkında en yakın zamanda adalet ve hukuk yönündeki hususlar ve kararlar verilsin. Herkesin hukuka, adalete ihtiyacını olduğunu unutmamamız gerekiyor. ‘Devletin dini adalettir’ sözü çok kutsal. Her zaman duamı kendi adıma da ederim. ‘Allahım ne olur kimseye adaletsiz bir kararı ya da bir süreci yaşatmayayım’ derim. İnsanoğluyuz eksiğimiz, hatamız olur ama gerçekten insanlara adaletli hizmet edebilmek bir devlet insanının temel sorumluluğudur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir