26 Temmuz 2024
  • İmamoğlu davetin belgesini paylaştı

  • İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu ile birlikte “Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması”na katıldı. Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, İmamoğlu ve Balcıoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. CHP milletvekilleri Engin Altay, Zeynel Emre ile CHP Parti Meclisi üyeleri Berker Esen, Mahir Yüksel Silivri buluşmasında, İmamoğlu ve Balcıoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 4,5 yıllık görev süreçlerinde Silivri’ye, alt ve üstyapı yatırımlarından tarım ve hayvancılığa kadar birçok farklı alanda toplam, 4,4 milyar liralık yatırım yaptıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Silivri, tarihinde hiçbir dönem böyle bir yatırım görmedi. Talanı, rantı, yalanı bu şehrin üzerinden söküp attık. Şimdi tamamen kovacağız” dedi.

    “BU ŞEHRİN İNSANINI BİRBİRİNDEN AYIRMADIM”

    İstanbul’un 39 ilçesine, adaletli ve eşit şekilde hizmet ürettiklerinin altını çizen İmamoğlu, “İstanbul’un hiçbir ilçesine, hiçbir kesimine ayrımcılık yapmadığımız için, Silivri bu kadar çok icraat gördü. Bakın daha önceki dönemlerde, başka partiden diye kapısını çalmazlardı. Ben de yaşadım. Ama ben öyle yapmadım. Ben, bu şehrin insanını birbirinden ayırmadım. Bu şehrin insanına, ‘Sen o partidensin, bu partidensin’ demedik. Geçmişi yaşamı, etnik kökeni, inancı; ayırt etmedik. İstanbul’un her ilçesini, her siyasi düşüncede, her inançta, her kökenden vatandaşımızı eşit gördüğümüz için, Silivri de bu kadar hizmet aldı. Almaya da devam edecek. İşin sırrı budur; eşitliktir, adalettir” diye konuştu.

    İMAMOĞLU’NDAN KURUM’A “DAVET” YANITI:
    “ERTESİ GÜN SES, ACEMİ ADAYDAN ÇIKTI”

    Konuşmasında “davet” konusuna da değinen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

    “Cuma günü Sancaktepe’de, şöyle naif bir şey söyledim. ‘Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez, Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının açılışı için tarafıma davet geldi. Çok teşekkür ederim. Bu davete katılacağım. Çünkü yanlış uygulamanın bitmesi gerekir’ dedim. Aynen böyle söyledim. Ertesi gün ses, acemi adaydan çıktı. Acemi aday dedi ki, ‘Hayır, hayır…’ büyük bir şey yakalamış gibi, ‘Ulaştırma. Bakanlığı’na sordum. ‘Ekrem İmamoğlu davet edilmedi’ dedi. Kendi kendine davet uyduruyor’ dedi. Sevindi ya. Bakın, adam sevindi yani. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İstanbul’da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu Allah aşkına? Normal biri ne der? Yani ben daveti uydurmuş olsam dahi ne der? ‘İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıdır. Başımızın üstünde yeri var. En güzel şekilde ağırlarız.’ AK Parti seçmeni İstanbullu hemşerilerim bunu duysun. Özellikle bu sözleri duysun. Bakın çok ayıp, çok ayıp! Ayıp değil mi? Bizim toplumumuzun örfüne, adetine yakışan bir tavır mı bu? Hayır. ‘Davet etmedik’; etmesin. Vallahi takdiri size bırakıyorum.”

    “GELİN, HAKKINIZ OLANI ELİNİZDEN ALMAYA
    KALKANLARA HEP BİRLİKTE ‘DUR’ DİYELİM”

    “Yıllarca bu şehri yönetip, size kulaklarını tıkayanlar, şimdi bir kez daha sesinizi kısmak istiyorlar. En çok onların sesi çıksın istiyorlar. Onlar ne verirse, siz o kadarıyla yetinin istiyorlar. Sizler, onlara izin vermeyin. Şimdi yeniden gücümüzü birleştirme, sesimizi daha gür çıkarma ve hep birlikte ayağa kalkma zamanı. Gelin, hakkınız olanı elinizden almaya kalkanlara hep birlikte ‘dur’ diyelim. İsraftan beslenenlerin, eski düzenlerini yeniden kurmalarına engel olalım. Gelin hep birlikte sandık başında bir olalım. Milletin ekmeğine göz koyanlara asla geçit vermeyelim. Haydi İstanbul, haydi İstanbul, haydi İstanbul… Tam yol ileri… Tam yol ileri… Tam yol ileri… Her şey çok güzel olacak.”

    BALCIOĞLU: “OLDU BU İŞ”

    CHP Silivri Belediye Başkan adayı Balcıoğlu da konuşmasında, “15 yerel yönetici olarak siyasetin içerisindeyim. Belediye meclis üyeliği, belediye başkan yardımcılığı, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundum. Yaklaşık 50 günden bu yana da adaylığım açıklandıktan sonra, yoğun bir tempoyla çalışmalardayım, sahadayım. Coşkuyla, heyecanla görüyorum. Ve görmüş olduğum fotoğrafı da sizlerle paylaşmak isterim. 15 yıllık tecrübeme de dayanarak; oldu bu iş, oldu. Oldu bu iş. Hepinizi, hepinizi çok seviyorum. Allah’a emanet olun. Yolumuz açık olsun. Allah utandırmasın bizleri” ifadelerini kullandı.

    İmamoğlu ve Balcıoğlu, konuşmaların ardından seçim otobüsüyle Silivri turu yaptı. Yoğun ilgi altında gerçekleştirilen tur sırasında, seçim otobüsünün önünü sık sık kesen vatandaşlar, İmamoğlu ve Balcıoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir