19 Eylül 2024

İmamoğlu dolu ve yağmurun altında Kastamonulularla buluştu

İmamoğlu dolu ve yağmurun altında Kastamonulularla buluştu

Ülkenin hemen her köşesinin olduğu gibi, Kastamonu’nun da bu iktidar döneminde ihmal edildiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Artık ihmal dönemi bitiyor. Bu şehri ilk gördüğümde bu tepede, bu plato gibi olan o güzel yayla haliyle niçin ihmal edildi diye üzülmüştüm. Aslında bu şehrin turizmiyle, tarımıyla muhteşem bir şehir olması lazım. 170 kilometre sahili var, ama deniz turizmi yok. Ben, bu şehrin fırsatlarının daha 4’te 1’inin bile daha değerlendirilmediğini düşünüyorum. İktidara geldiğimizde Kastamonu’yu her yönüyle ele alacağız. Her yönden çözüm üreteceğiz. İktidarda size karşı bir eksiğimiz olursa, size söz veriyorum, Kastamonu’nun bir hemşehrisi olarak, Kastamonulu halkımın, hemşehrilerimin bir evladı olarak her konunuza sahip çıkacağım. Bu sözlerin her birini yerine getireceğim. Hepinize söz veriyorum” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN MESAJINI EMİR KABUL EDEREK ÇALIŞIYORUM”

İstanbul’da büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Hep birlikte kazandık. Milletin iktidarını, İstanbul’da iktidara getirdik. Millet İttifakı’nın kazanma gücünü en iyi ben bilirim. İstanbul’da iki kere sandığa gittik, ikisinde de söke söke millet kazandı. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı dimdik ayakta durdu İstanbullular. İstanbullular o dönemde bu Millet İttifakı’na oy verirken, o düzeni kuran, o sistemi ayağa kaldıran hem 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de o dönemde en ön saflarda bizimle yoğun mücadele veren İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e hep birlikte ayağa kalkıp, İstanbul olarak bizler, bir avuç insanın elinden o iktidarı aldık, millete teslim ettik. İstanbullular bana ne dedi biliyor musunuz? Bana dedi ki ‘Ey İmamoğlu; israfa, ayrımcılığa, partizanlığa son ver. İstanbul’un kaynaklarını İstanbullular için kullan. İstanbul’un nimetini 16 milyon insan için harca.’ Ben, 4 yıldır -Allah şahittir ki şu mübarek Ramazan ayında söylüyorum- vatandaşın bu mesajını emir kabul ederek çalışıyorum. Onun için İstanbul’un kasasına, bütçesine bereket geldi” diye konuştu.

“KALKINMA VE REFAH İNŞA EDEBİLECEK BİR TECRÜBEYE SAHİBİZ”

Seçimden önce, 2019’dan önce iktidar onlar, İstanbul Belediyesi’ni onlar yönetiyor” diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Her şeye imza atıyorlar. Bakın bizim her konumuza engel olurken, İstanbul’un her konusuna imza atıyorlar. Ama onların dönemine göre biz ne yaptık biliyor musunuz? Vatandaşlarımızın en yoksul anlarında yardımcı olmak için, sosyal yardımı İstanbul’da tam 5 katına çıkarttık. Onların 25 yılda yapamadıklarını, 4 yılda başardık. Onlar, bizden önceki dönemlerinde yılda 5 kilometre metro ürettiler. Biz, neredeyse onların üç katı kadar metro üretiyoruz. Kreşler, öğrenci yurtları… Bakın bunların hiçbiri yoktu. Ne kreş vardı ne öğrenci yurdu. Şu anda 3000 gencimiz bizim yurtlarımızda. Seneye 5000 olacak. Parklar, otoparklar, spor salonları, stadyumlar, kent lokantaları, meydanlar, büyükşehir ormanları; işte bütün bunları İstanbullulara yaptık. Aynı şeyi Mansur Başkanım, Ankara’da yaptı. Size Mansur Başkanımın selamını getirdim. Akşam beraber olacağız. Sizin de ona selamınızı götüreceğim. Şimdi ne yapacağız? İstanbul’da yaptığımız ne varsa, aynısını Kastamonu’da yapacağız. Kastamonu’ya hizmet edeceğiz. Türkiye’de de yapacağız. Biz, kalkınma ve refah inşa edebilecek bir tecrübeye sahibiz sevgili hemşehrilerim. Bizler bu ülkenin her ortamını, her bölgesini ayağa kaldıracağız. Eksikliklerini gidereceğiz ve ülkemizin her bölgesini zenginlik getireceğiz. Biz memleketimizin insanlarını barıştırmaya, kaynaştırmaya geliyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir