• İmamoğlu: Hiçbir kişi, vakıf, cemaat ve tarikat milli egemenliğin üstünde olamaz

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ne 3 eser kazandırdı. Aynı kompleks içinde konumlandırılan “Muzaffer İzgü Kütüphanesi”, kurum tarihinde bir ilk olarak kurulan “İBB Kadın” ve “Fevzi Çakmak Yuvamız İstanbul Kreşi”; CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

    MİLLİ EGEMENLİĞİN ÜSTÜNDE OLMAZ VE OLAMAZ

    CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay’ın ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 yaşındayken “imam nikahıyla evlendirilen” H.K.G için tepki gösterdi. H.K.G’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel’in kurucusu olduğu, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binası İBB İmar Müdürlüğü ekiplerince “kaçak” olduğu gerekçesiyle mühürlemişti. “Milli egemenliğin üzerinde hiçbir şeyi tanımıyoruz” diyen İmamoğlu, “Bize göre; hiçbir kişi, hiçbir aile, hiçbir dernek, vakıf, parti, cemaat, tarikat milli egemenliğin üstünde olmaz ve olamaz. Cumhuriyet’in ilke ve ideallerini hayata geçirmek, hepimizin bu şehirdeki, bu ülkedeki görev alan her yöneticinin esas sorumluluğudur. Ben, şahsen bütün çalışma arkadaşlarımla, bütün yol arkadaşlarımla tam da böyle hissediyorum. İstanbul’un her yerinde olduğu gibi, bugün burada açılışını yaptığımız işlerin, Cumhuriyet’imizin o kuruluş değerlerine ve ilkelerine yakışan işler olmasıyla da ayrıca gurur duyuyorum.” diye konuştu.

    Amacımız; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması ise işte tam da orada çocuklar ve kadınlar ayrı bir yerde duruyor” diyen İmamoğlu, “Eşitlik duygusu çok kıymetlidir. Eşitlik duygusunun bir başka tarifi; hiç kimsenin arkada kalmaması, herkesin aynı yolculuğu, eşit duygularla, eşit temelleri edinerek yürüyüşünün sağlanması meselesi. Bu konuda tavizler verilmesine, görmezden gelinmesine asla müsaade etmeyiz. Örneğin; bir çocuğun evlendirilmesi, çocuk istismarının normal kabul edilmesi, çocukların fiziki ya da psikolojik bütünlüğünü hiçe sayan anlayışlara müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu büyük toplumsal yaranın ceza hukukuyla ilgili boyutu, yargı kurumlarının sorumluluğudur elbet. Ama bizler, yöneticiler olarak, çocuklara ve kadınlara bu ülkede kendilerini herkesle eşit, herkes gibi değerli olduklarını hissettirmekle, yaptığımız hizmetlerin aracılığıyla hepimiz hükümlüyüz ve sorumluyuz. Yalnız olmadıklarını, hayatlarının her anında onlara hissettirmeliyiz. Bu konuda hassas çalışan bir yönetim olduğumuzu bütün hemşerilerimin bilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından; Altay, İmamoğlu, Kılıç, Türk edebiyatının duayen isimlerinden merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ve geçen ocak ayında Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren İBB çalışanı, kütüphanecilik bilimi uzmanı merhum Aydın İleri’nin ailesi tarafından kesilen kurdele ile 3 birim, vatandaşların hizmetine girmiş oldu.

    İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat’ın verdiği bilgilere göre; “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açılan Muzaffer İzgü Kütüphenesi, 700 metrekare alanda hizmet verecek. 110 kişi kapasiteli kütüphane bünyesinde 15 bin kitaplık zengin bir seçki yer alıyor. Kurum tarihinde bir olarak Maltepe Gülsuyu’nda hizmet vermeye başlayan “İBB Kadın”, İstanbul’da yaşamlarını sürdüren kadınların sağlıktan sosyal hizmete, kültürel etkinliklerden istihdama, eğitimden spora kadar birçok farklı alanda sosyal ve fiziksel iyilik hallerinin desteklenmesi için çeşitli politika ve hizmetler geliştirmek üzere tasarlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir