• İMAMOĞLU ‘VARDAR OVASI’NI SÖYLEDİ, DENİZE KARANFİL BIRAKTI

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ''Mübadelenin 96. Yılı Anma Etkinliği'' kapsamında mübadiller ile bir araya geldi. Gürpınar sahilinde toplanan yaklaşık 500 kişi, denize karanfiller bıraktı. İmamoğlu, ''Lozan Mübadilleri Korosu'' ile birlikte ''Vardar Ovası'' türküsünü söyledi.

  • ”Mübadelenin 96. Yılı Anma Etkinliği”, Beylikdüzü Gürpınar sahilinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık ile birlikte katıldı. Mübadele sırasında hayatını kaybeden mübadiller için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde ilk konuşmayı, Gürpınar Trakya ve Rumeliler Derneği Genel Sekreteri Gülşah Adar yaptı. Adar, ”Aile büyüklerimizin doğduğu topraklara vizesiz girmek istiyoruz. Vize duvarının kalkmasının yanı sıra yerleşme ve ticaret yapma hakları da verilmeli. Dini ve tarihi yapılarımız onarılmalı ve kullanıma açılmalı. Bunun için, Türkiye ve Yunanistan arasında ikili anlaşmalar yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

    ”Mülteci süreci kötü yönetildi”

    Etkinlikte kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, mübadele sırasında hayatını kaybeden her 2 ülkeden mübadillere Allah’tan rahmet diledi. Dünyadaki ve Türkiye’deki mülteci sorununa değinen İmamoğlu, ”Bu süreç, dünyanın gelişmiş ülkeleri ve Türkiye tarafından çok kötü yönetilmiştir. Bir anda 4 milyon insan yaşamın içine servis edilmiştir. Biz bu sorunu uzmanlarıyla ve taraflarıyla bir araya gelip, sosyolojik açıdan değerlendirip kısa, orta ve uzun vadede çözeceğiz. Süreci tüm toplumla paylaşacağız” diye konuştu.

    Denize karanfil bırakıldı

    İmamoğlu, konuşmasının ardından, aralarında birinci kuşak mübadillerinin de olduğu Türk-Rum vatandaşları ile anı fotoğrafı çektirdi. Gürpınar sahilinde toplanan yaklaşık 500 kişi, denize karanfiller bıraktı. Türk ve Yunan mübadillerle sohbet eden ve hatırlarını soran İmamoğlu, ”Lozan Mübadilleri Korosu” ile birlikte ”Vardar Ovası” türküsünü söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir