• İMAMOĞLU VE BEYLİKDÜZÜ

    Gazeteci Hakan Eser Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul adayı olması ve sonrasında Beylikdüzü'ndeki CHP'nin olası durumunu kaleme aldı.

  • Son günlerde İstanbul’un hatta Türkiye’nin 1 numaralı gündem maddesi yerel seçimler ve partilerin İstanbul adayları. Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbul için belediye başkan adayı çıkarmayacağını ve Ak Parti’ye destek vereceğini açıklamıştı. Ak Parti’de de en başından beri adayın Binali Yıldırım olduğunu tahmin ediliyordu. Bu olasılık gün geçtikçe de ağır basmaya başladı. Olağan üstü bir şeyin olmaması halinde Yıldırım Ak Parti’nin adayı.

    ***

    CHP’de ise Muharrem İnce’nin işi yokuşa sürmesi onu bu denklemin dışına itti. Her fırsatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili övgülerle bahsetmesi bütün okları İmamoğlu’nun üzerine çevirdi. Aslında İmamoğlu’nun Büyükşehir serüveni 1 yıl öncesinden başladı. Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Ak Parti adayı Mevlüt Uysal ile yarışan Ekrem İmamoğlu bugün için bizlere sinyali vermişti. İmamoğlu başarılı bir belediye başkanı. Bence İstanbul’da son 5 yılda ilçe belediye başkanı arasında ilk sıraya yazacağımız belediye başkanı İmamoğlu’dur. Çalışkan, parti ayırımı yapmadan insanları kucaklayan, derdini dinleyen ve 5 senede Beylikdüzü’ne neredeyse çağ atlatan bir başkan. Ak Parti’nin en başarılı dönemlerinden olan 2014 yılında yüzde 50 oyla Ak Partili belediyeyi almak her babayiğidin harcıda değil.

    ***

    Cumhuriyet Halk Partisi’nde başkanlık yarışında bir numaralı isim artık İmamoğlu. Aday profiline baktığımız zaman genç, dinamik, başarılı, adı şaibeye karışmamış, muhafazakar. Neredeyse herkesin kafasında oluşturduğu belediye başkan adayı. Siyasi geçmişi çok fazla yok. Ama buda bence bir dezavantaj değil. İmamoğlu seçime girerse kazanır mı? Ciddi anlamda zorlaya bilir. Kazanır mı? Bir ihtimal… Çünkü karşısında Bakanlık, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış uzun yıllardır siyasette olan çok tecrübeli iktidar partisi adayı olacak. İmamoğlu’nun en büyük avantajlarından biri de başarılı bir ekiple çalışması.

    ***

    Bunların hepsini bir kenara koyalım. Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nden aday olursa rakibi kim olursa olsun en az yüzde 50 oyla alır. Bunu net ifade ediyorum. Ama Beylikdüzü’nden aday olmazsa CHP için Beylikdüzü zora girer. Ak Parti eski ilçesini güçlü bir adayla alabilme olasılığı çok yüksek. Buda CHP’ye hem oy kaybı, hem de ilçe kaybına yol açar. Ama her ne olursa olsun İstanbul’da Mart 2019 seçimleri kıran kırana geçeceğe benziyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir