8 Eylül 2024

İmamoğlu’na Konya’da sevgi seli

İmamoğlu’na Konya’da sevgi seli

İmamoğlu sözlerine, “Konya çok şanslı. Bu toprakların vicdanı, bu toprakların erdemi, bu toprakların ahlakı… Belki de doğum yeridir Konya. Çünkü burada Hazreti Mevlana yaşadı. Hazreti Mevlana’nın şehrindeyiz. Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz” şeklinde başladı. Konyalılardan gelen “Ceketini çıkar” çağrılarına kayıtsız kalmayan İmamoğlu, konuşmasının bundan sonrasını gömleğinin kollarını sıvayarak devam ettirdi. “Gençler, sizlerle beraber bu memleket coşacak, coşacak, coşacak” diyen İmamoğlu, “Bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Mevlana’nın yedi tavsiyeni en iyi Konyalı bilir: Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol / Şefkat ve merhamette güneş gibi ol / Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol / Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol / Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol / Hoşgörülülükte deniz gibi ol / Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Bu sözlere hayatım boyunca layık olmaya çalışacağım Mevlana’nın memleketinde söz veriyorum. Layık olacağım” ifadelerini kullandı.

“SİZE CANIM DADAŞLARIN, NENE HATUN’UN TORUNU ERZURUMLULARIN SELAMINI GETİRDİM”

Konyalılara, Erzurumluların selamlarını getirdiğini aktaran İmamoğlu, “150-200 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Size canım dadaşların, Nene Hatun’un torunu Erzurumluların selamını getirdim. Orada Ekrem İmamoğlu’na taş atılmadı; millete taş atıldı millete. Demokrasiye taş atıldı” diye konuştu. Erzurum’da yaşanan sürecin detaylarını Konyalılarla paylaşan İmamoğlu, “Provokatör olacak. Bakın aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sevgili gençler, sevgili arkadaşlar, sizi provoke etmeye kalkanlar olacak. Ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyayım mı size? ‘Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar.’ Aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak, iyilik kazanacak. Bu memleketin insanları, her daim iyiliğin kazanmasını sağlamıştır” dedi.

“TAŞ ATAN 150-200 KİŞİNİN ERZURUMLULARLA ZERRE İLGİSİ YOKTUR”

“Türk bayraklarıyla milletini selamlayan benim güzel insanlarıma taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumlularla zerre ilgisi yoktur” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hakiki Erzurumluların nasıl üzüntü duyduğunu, dünden beri beni arayan Erzurumlulardan yaşıyorum. Bu demokrasi ve kardeşlik düşmanları, şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar. Ben Erzurum’u bilirim. Erzurum’un nasıl bir şehir olduğunu bilirim. Benim çocukluğumdan beri bağlı olduğum Erzurum’u bilirim. Akrabalarım vardır, hısımlarım vardır, ilişkilerim vardır. Bu konunun Erzurumlularla ilgisi yoktur.”

“DÜŞMANLIK TOHUMU EKMEK KOLAYDIR”

“Düşmanlık tohumu ekmek kolaydır. Kendine oy almak için, her şeyi yapmak kolaydır. Biz, bu memleketin evlatlarıyız. Bizim terbiyemizde, Hazreti Mevlana var. Bizim terbiyemizde Hacı Bektaş-ı Veli var. Bizim terbiyemizde Mustafa Kemal Atatürk var. Bu millet ne darbelere boyun eğmiştir ne de vesayetçilere boyun eğmiştir. Bu millet, hiç kimseye boyun eğmemiştir. Bu millet, kurtuluş mücadelesini veren milletin evlatları. Bu millet, Çanakkale Zaferi’ni kazanan milletin evlatlarıdır. Bu milletin 1000 yıllık devlet geleneğine zarar veren bu bir avuç insanı evine göndermek, bu milletin asli görevidir. 14 Mayıs’ta bu ülkeye hep birlikte huzur getireceğiz”

KONYA İDARECİLERİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

İmamoğlu konuşmasının ortasında ve sonunda, kendilerine sağlıklı bir buluşma ortamı sağlayan Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü’ne teşekkür etti. İmamoğlu’nu taşıyan otobüse dakikalarca eşlik eden Konyalılar, buluşma anında olduğu gibi, İmamoğlu’nu gül yağmuruna tuttu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir