• İmamoğlu’ndan Erdoğan’a cevap: 25 yıllık dönemini benim 3,5 yılımla yarıştırıyor

  • İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Çıkıyor Sayın Cumhurbaşkanı 1988’de açtığı atık su atık arıtma tesisi üzerinden benimle yarış yapıyorsa bunun anlamı ne biliyor musunuz, kendi 25 yıllık dönemini İmamoğlu’nun 3,5 yılını yarıştırıyor.” ifadelerini kullandı. Sultanbeyli metrosunun 2024’te açılacağını söyleyen İmamoğlu, “Çökme işinden anlamam. Sayın Cumhurbaşkanı çökme lafını çok kullanıyor. Bilen kullanır diye düşünüyorum” diye konuştu.

    “16 MİLYON NÜFUSLU BİR KENTİN 230 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEME SAHİP OLMASI FUKARA BİR DURUMDUR”

    “İstanbul’un bugününe ve yarınına dertleniyoruz. Biz İstanbul’un bütününe ezbere bakmıyoruz, günü kurtarmıyoruz, bir avuç insanın beklentisine odaklanmıyoruz. Bugünü, yarını önceleyen büyük bir değişim başlattık.

    İstanbul metro açısından fukara bir kent durumunda aslında. Yani baktığınızda 16 milyon nüfusu olan bir kentin 230 kilometrelik bir raylı sisteme sahip olması fukara bir durumdur. Metro meselesi ciddiye alınmalı. 10 tane metro hattı, 12 tane metro hattına ihale yapılıyor. Toplam uzunluğu 141 kilometre. Bunun 7 tanesini 2017’de o dönemin belediye başkanı durduruyor. Üç hattın da ödeneği bittiği için durduruluyor. Biz Alibeyköy-Eminönü hattında yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Mahmutbey-Mecidiyeköy hattını hizmete açtık. Alibeyköy-Eminönü hattının Cibali’ye kadar olan kısmını hizmete açtık.”

    “Unkapanı Köprüsü’nü yaptık, kavşak şu an hazır. Diğer bölümünün şu an kazıkları çakılıyor. Eminönü’nün meydan düzenlemesini yapıyoruz. Yapılmamış metroya yapılmışın 2 katı kadar para ödenmiş şekilde devraldık. Metro yapacağız diyorlar daha aracın siparişi verilmemiş, tasarımı yapılmamış. İstanbul’u bir düzene kavuşturduk.”

    “TOGG AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİM, EDİLSEYDİM GİDERDİM”

    Togg açılışına davet edilmedim, edilseydim giderdim. Benim taahhüdüm de var, tarihi yarımadayı karbon salınımı sıfır hale getirmek istiyoruz. Burada kullanmak istediğimiz hizmet araçlarını Togg’dan almak istiyoruz diye başvurumuzu yapıyoruz. Togg’un yetkilisiyle bunu görüşmek istedim ama benimle henüz irtibat kurmadılar.

    Çıkıyor Sayın Cumhurbaşkanı taa 1988’de açtığı atık su atık arıtma tesisi üzerinden benimle yarış yapıyorsa bunun anlamı ne biliyor musunuz; kendi 25 yıllık dönemini İmamoğlu’nun 3,5 yılını yarıştırıyorlar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir