• İmamoğlu’nu ölümle tehdit eden sanık tahliye oldu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakaret ve tehdit içerikli elektronik postalar gönderdiği gerekçesiyle 28 gün tutuklu olarak yargılanan Tuna Görgünoğlu’nun tahliyesine karar verildi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gönderdiği elektronik postalarla tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Tuna Görgünoğlu tahliye edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Silivri’den SEGBİS ile bağlanan sanık Görgünoğlu, savunmasında savcılık ifadesini tekrar ederek şunları söyledi:

    * İddianamede hakkımda tehdit suçunun nitelikli halinden cezalandırılmam talep edilmiştir. Fakat ben bunu kabul etmiyorum.

    * Ben Türkçe kelimelerle herhangi bir özel işaret kullanmadan iddiaya konu edilen sözleri yazdım. Tehdit suçunun basit halinden yargılanmam gerektiğini düşünüyorum.

    SANIK SAVUNMA YAPTI

    Tehdit mesajı attığı mail adresini 15 yıldır kullandığını söyleyen sanık savunmasına şöyle devam etti:

    * İddianamedeki sözleri bizzat ben kendim yazdım. Ben iddianamede geçen bu sözleri müşteki Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm için yazmıştım.

    * Kendisinin CHP’li olmadığını CHP’yi araç olarak kullandığını düşünüyorum. Ben bunu engellemek ve uyarı yapmak amacıyla iddianameye konu sözleri yazdım.

    * Bu sözlerimin meşru müdafa kapsamında kaldığını düşünüyorum. Beraat kararı verilmesini istiyorum.

    SABİT İKAMETGAH

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir