• İmamoğlu’nun talimatıyla, sokakta yaşayan evsizler koronavirüs salgını sebebiyle spor salonuna yerleştirilecek

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla sokakta yaşayan evsizler koronavirüs salgını sebebiyle spor salonlarına yerleştirilecek.

  • Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Tesisi, sokakta yaşayan erkeklerin, Kayışdağı’nda yeni oluşturulan bir barınma evi de kadınların kullanımına açıldı.

    Evsizler, İBB Zabıtası marifetiyle, tesislere getirilmeye başlandı. Önceliğin personel ve toplum sağlığında olduğuna vurgu yapan İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, sahadaki zabıtanın tam donanımla çalıştığını ifade etti.

    Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde ‘evde kal’ çağrıları yapıldı ve İçişleri Bakanlığınca ’65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan’ vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı. Evsiz birçok vatandaş ise sokakta yaşamaya devam ediyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sokakta yaşayan vatandaşları Tevfik Aydeniz Spor Tesisi’ne yerleştirmeye başladı. Sokakta yaşayan vatandaşlar için dezenfekte edilip hazırlanan tesiste kalanların, düzenli olarak sağlık kontrollerinin yapılacağı ve gözetim altında olacakları öğrenildi.

    7 gün 24 saat boyunca tesiste doktorlar ve ambulanslar olacak.  Gün içerisinde 4 defa ateşleri ölçülecek. Evsizler misafir etmeyi ve izole ettikten sonra vaka var ise hastanelere, yok ise sosyal tesise alınacak. Salonunun toplam kapasitesi 160 kişi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir