• İSKENDER PALA OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

    Edebiyatın sevilen ismi Prof. Dr. İskender Pala, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde okurlarıyla buluştu.

  • “Tarihimiz, Kültürümüz ve Şiir” konulu programda İskender Pala, samimi sohbetiyle okuyucularıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Programı Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu da izledi.

    “KALU BELA’DAKİ SÖZÜNÜZÜ HATIRLAYIN”

    İnsanoğlunun başına bir musibet geldiğinde Kalu Bela’daki sözünü hatırlaması gerektiğini ifade eden İskender Pala, “Geleneksel olarak Kâlû Belâ Allah’ın bizler yaratılmadan evvel ruhlar aleminde dünyada yaşayacak bütün insanların ruhlarını bir araya toplayıp “Ben sizin Rabbiniz değil miyim” diye sormuş ve bizler ‘Elbette Rabbimizsin’ demişiz. Kalu Bela ismi buradan geliyor. Hepimizin kaderleri o gün melekler tarafından Allahın emriyle yazıldı. Allah-u Teala bizi bela ile imtihan eder. Belalar iyi zamanların gelmesi için ve Kalu Bela’daki sözümüzü hatırlamamız için birer vesiledir” diye konuştu.

    “OKUMUYORLAR”

    Türkiye’deki okuma yazma oranına dikkat çeken Pala, “ Ülkemizde okuma yazma oranı yüzde 97 olsa da yine de yüzde 3 olduğunu düşünüyorum. Çünkü okumuyorlar. Bir şey okumadıktan sonra bilmenin bir anlamı yok. Daima bilenin yanında da susmamız ve dinlememiz gerekiyor. Bir sözü şiir biçiminde söyleyerek o sözün kalıcılığını sağlarız. Şiir için eskiler; ‘ölümün elinden bir şeyi kurtarmak’ derlerdi. Şiirin öneminin farkında mıyız?” diyerek, sohbetinde türkü ve divan edebiyatı şiirlerine de yer verdi.

    Prof. Dr. İskender Pala, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir