• İstanbul için İmamoğlu ilk kez bu kadar net konuştu

    Partiden bir görev verildiğinde kimsenin kaçmayacağını vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, “Elbette ki İstanbul’u yönetmek bizim de olduğu gibi, her belediye başkanının hayalinde vardır” dedi...

  • CHP’de İstanbul adaylığı için çok sayıda isim yarışsa da son dönemde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ismi öne çıkmaya başladı. Kulislerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “gönlünde yatan” ismin de İmamoğlu olduğu ileri sürülüyor. Bir süredir adaylık ihtimaliyle ilgili medya organlarına konuşmaktan kaçınan İmamoğlu, ilk röportajını Milliyet’e verdi.

    İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki övgüleri ve parti içinden gelen “olumlu” mesajların anımsatılması üzerine, şunları söyledi: “Bir insan hakkında, kendi partisinin bu kadar değerli açıklamalar yapması, sahiplenmesi, benim için büyük bir kıvanç kaynağıdır. Genel başkanımızın ifadeleri de benim için büyük mutluluktur. Gerçekten ne mutlu bana. Ancak bu mutluluk, aynı zamanda bizim var olan sorumluluğumuzu da artıran bir durumdur. Bu övgüler bizi bir rehavete değil, daha fazla çalışmaya ve daha fazla sorumluluğa yöneltiyor.”

    “KONUŞUYORUZ”

    İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde, kendisine, “İstanbul’u düşünür müsünüz?” teklifinin iletilip iletilmediğinin sorulması üzerine şöyle konuştu: “Tabii sayın genel başkanımız ile bizim aramızda bir diyalog vardır. Elbette ki konuşuyoruz. Konuştuğumuz konular da Beylikdüzü ve İstanbul konularıdır. İstanbul’un içinde bulunduğu durumu, İstanbul’un bir değişime muhtaç olduğunu sadece biz değil İstanbullular da söylüyor. Genel başkanımız da bizim gibi bu değişimin en iyi tanımını yapmaya çalışıyor. İnşallah devam edecek görüşmeler neticesinde en doğru kararlar verilecektir.”

    Daha önceki açıklamalarında, bir dönem daha Beylikdüzü’nde kalmak istediğini beyan eden İmamoğlu’nun son dönemde parti içinden gelen ısrarların ardından bu kararında değişiklik olduğu belirtiliyordu. İmamoğu bu konuda, “Beylikdüzü bundan önce 10 yıl başka bir siyasi anlayışla yönetildi. Biz ise son 4.5 yılda gerçekten büyük bir değişime imza attık. Elbette ki her belediye başkanı, kendi başlangıcı olan bu değişimi tamamlamak ister. Ancak bu büyük değişim İstanbul’un 39’da 1’i ile mümkün olmuyor. Ben sorumluluk sahibi bir belediye başkanıyım. İstanbul’un değişimi ile ilgili de fikir sahibiyim” dedi.

    “KİMSE KAÇMAZ”

    İmamoğlu, “Parti karar verirse ‘görevden kaçmam’ diyor musunuz” sorusuna, şu yanıtı verdi: “İstanbul’u yönetmek gibi bir düşünceyi zihnimizde yok sayamayız. Elbette ki ajandasında İstanbul olan bir belediye başkanıyım. Bir görev süreci tayin olduğunda, partimiz adına bir görev tayin olduğunda kimse kaçmaz. Kim olursa olsun herkes de o kişiye destek olur.”

    “AJANDAM VAR”

    İmamoğlu, “Her ilçe belediye başkanının hayalinde İstanbul’u yönetmek olmalıdır. Çünkü o zaman görevini daha büyük bir sorumlulukla yerine getirir. Elbette ki yani şunu söyleyeyim; İstanbul’u yönetmek bizim de olduğu gibi, her belediye başkanının hayalinde vardır” dedi.

    İstanbul ile ilgili çalışmalara başlayıp başlamadığının sorulması üzerine İmamoğlu, “İstanbul ile ilgili ajandam var. Biz 4.5 yıldır Beylikdüzü’nde görev yaptığımız için, İstanbul’un her anıyla ilgiliyiz. Sadece son birkaç haftada değil. İstanbul’un her hususunu tartışıyoruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir