• İstanbul’a fırtına ve yağmur geliyor

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, öğle saatlerinden sonra rüzgârın güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetlenmesi, akşam saatlerinden itibaren ise yer yer fırtına şeklinde (30-60km/s) etkili olması bekleniyor. Lodosun etkisiyle kentte sağanak yağmur geçişleri bekleniyor.

    İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi geneli bu akşam 18:00’den sonra da Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hafta ortasına (Çarşamba) kadar fırtına (50-85km/s) ile birlikte yer yer kuvvetli (30-60kg/m2) sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

    Yağışların Salı (Yarın) erken saatlerden (01:00) itibaren Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden başlayarak etkisini arttırması, gün boyu il genelinde Poyraz fırtınası (50-85km/s) ile birlikte yer yer kuvvetli şekilde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

    Bugün 11°C’lere kadar yükselmesi beklenen sıcaklıkların yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın tekrardan kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte hızla azalarak 5°C’lere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

    İBB Ekipleri; dere ve rögar taşmaları, alt geçitler ve alçakta kalan yerlerde su basması, yollarda göllenme olaylarına karşı teyakkuza geçti. Vatandaşlar, fırtına nedeniyle ağaç, direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması risklerine karşı uyarılırken, olası olumsuz hava koşullarının ulaşımı aksatmaması için de çalışmalar yürütülüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir