• İSTANBUL’DA DEV HEYECAN

    Avrupa’nın en iyi takımlarının yer aldığı basketbol organizasyonu Turkish Airlines Euroleague Final Four 2017 yılında İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyonun tanıtım töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Ev sahipliğini en işi şekilde yapabilmek için hazırlıklara şimdiden başladık” dedi.

  • Avrupa’nın en iyi takımlarının yer aldığı basketbol organizasyonu Turkish Airlines Euroleague Final Four, 19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Turnuvanın sona kalan en iyi dört takımının mücadelesine sahne olacak Final Four heyecanının imza töreni ve basın toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

    Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Euroleague Basketbol Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkkoğlu ile spor camiasının tanınmış simaları katıldı.

    Eurolegue Final Four kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Türk Hava Yolları’nın turnuva kapsamında oluşturduğu OneTeam sosyal sorumluluk programı kapsamında birçok etkinlik, dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul’da hayat bulacak.

    BAKAN KILIÇ: SPORTİF ALTYAPIMIZI DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ

    Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin özellikle son 15 yılda spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, “Özellikle ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz fiziki altyapının, dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Fakat fiziki altyapının inşası yeterli değil. Bunun içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirebilecek, rekabeti en iyi şekilde yapabilecek sporcularımızın yetişmesi ve olması gerekiyor. Türkiye’nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi’dir. Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin tekrar İstanbul’da yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur. Türkiye olarak ortaya koymuş olduğumuz çalışmalarla dünyada çok farklı bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bunu görmek istemeyenler olabilir. Maalesef görmek istemeyenler arasında ülkemizdeki bazı kişiler de oluyor. İşte bu organizasyonlarla beraber herkes bunu görmüş olacak” diye konuştu.

    “İstanbul’da yapılacak Dörtlü Final’in sonucunda kupa bir Türk takımında kalsın” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul’a gelecek misafirlerimizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacağından hiç şüphemiz yok. Gelecek olan taraftarlar İstanbul’un, Türkiye’nin güzelliklerini görecekler. Türkiye’nin uluslararası camiadaki yerinin algısıyla ilgili günümüzde bazı olumsuz çalışmalar içerisinde olanlar, olumsuz adımlar atmaya çalışanlar oluyor. Türkiye’nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de ‘İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur.’ diyorum. Burada tarafsızlığımı kenara koymak durumundayım.”

     TOPBAŞ: SPORA ÇOK CİDDİ YATIRIM YAPIYORUZ

    Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için çok anlamlı olan ve beni de çok heyecanlandıran bir finali İstanbul’da organize etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sporseverler için büyük bir müjde olan bu organizasyonun en başarılı şekilde yapılması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milyonlarca izleyicisi olan basketbolun Final Four heyecanının 3. kez İstanbul’da yapılmasını çok önemsiyoruz” dedi.

    İstanbul’un kültür-sanattan spora kadar her alanda odak şehir haline gelmesi için çok ciddi yatırım ve hizmetler ürettiklerini ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul’da bulunmak ve yaşamak herkes için özlenen bir his olsun istedik ve adım adım buna doğru yaklaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı anlamlı yürüyüşü biz de devam ettirmekteyiz. THY, Euroleague’e ismini vermek için her türlü fedakarlığı ortaya koydu. Bu sponsorluk çok önemli, çünkü spor insanlık tarihi kadar eski ve dünya barışına çok önemli katkılar sunuyor. 500 takımının yarışacağı, 60 takımın İstanbul’a geleceği ve finalin İstanbul’da oynanacağı bu dev basketbol organizasyonunu İstanbul’un tanıtımı için de çok önemsiyoruz.”

    “İstanbul’un geçmişteki spor organizasyonlarında hep finallerde kaldı. 2020 Olimpiyatları’nda da finalde olan bir İstanbul oldu” ifadelerini kullanan Başkan Topbaş, “Ama inanıyorum ki gelecekte olimpiyatları da alacak. Kıtaların ve medeniyetlerin buluştuğu bu şehir olan İstanbul buna değer. İstanbul’a güvenen Euroleague yönetimine teşekkür ediyorum. Final Four’a en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehirde sporu geliştirmek için 250 okulumuzun bahçesine kapalı spor salonu kazandırdık. Okullarda salon sporlarında dereceler başladı. İstanbul AB dışından ilk şehir olarak 2012 Avrupa Spor Başkentliğini de hak ederek taşıdı. İstanbul’da 7’den 70’e herkes spor yapsın diye yatırım yaptığımız en önemli alanlardan biri de spor. Olimpik spor salonlarını ve halkımızın dışarıda spor aktivitesi yapabileceği alanları çok geliştirdik” şeklinde konuştu.

    BERTOMEU: BÜYÜYEN TÜRKİYE’DE FİNAL OYNAMAK HEYECANLI

    Türkiye’nin basketbolda son yıllarda kaydettiği müthiş büyüme ve İstanbul’da da rakiplerinden aşağı kalmayan bir Final Four geleneği hakim olduğunu vurgulayan Euroleague Basketbol Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu da şunları kaydetti;

    “Mayıs ayında Euroleague şampiyonuna kupasını burada verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. Basketbol seyri açısından en iyi deneyimlerden birini yaşatan ve taraftarların tarihte ilk kez tüm yıldızları kendi şehirlerinde görebilmeleri nedeniyle de mükemmel bir seçim olan Sinan Erdem Spor Salonu’na geri dönüyoruz. Euroleague’e her geçen yıl daha fazla ilgi göstermeye devam eden Türk taraftarlarının, Final Four’un en önemli maçlarında bize eşlik etmesi harika olacak.”

    Törende konuşmaların ardından Euroleague 2017 Final Four’un İstanbul’da gerçekleşmesini kesinleştiren anlaşma, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Euroleague Basketbol Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu arasında imzalandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir