• İSTANBUL’UN EN TEMİZ İLÇESİ AVCILAR

    Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar birlikte çöp topladılar. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın da katıldığı etkinlikte çevreye karşı daha duylarlı olunması gerektiğinin mesajı verildi.

  • Avcılar’da Dünya Temizlik günü kapsamında düzenlenen etkinlikte çevreci vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları aileler ve çocuklar Avcılar sahilindeki çöpleri topladı. Çevrenin ve doğanın korunması açısından önemli bir adım atarak atılan atıkların çevreye verilen zarara dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, ‘Çevrenin temiz tutulması ile ilgili olarak bir gün bile olsa her yaştan vatandaşlarla birlikte dikkat çekmek istedik. Temizliğe büyük önem veriyoruz. Avcılar temizlikte en iyi ilçelerinden biri. Fakat sahil alanımız İBB’nin sorumluluğunda. Buraya gereken özeni gösteremiyorlar. Burada yaşamadıkları için buraya gereken hizmeti veremiyorlar. Sahillerin Büyükşehir’in sorumluluğunda olma konusunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Sahiller ilçe belediyelerin hizmetinde olması gerekiyor’ şeklinde konuştu.

    İBB SAHİLLERİN ASAYİŞİNİ SAĞLAYAMIYOR

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan sahil kesimlerine gereken özverinin gösterilmediğini söyleyen Başkan Toprak, ‘Büyükşehir sahillerde asayişi sağlayamıyor. Temizliğini sağlayamıyor. Burada işportacılar mesken tutmuş halde. İBB zabıtaları gereken denetimi yapamıyorlar. Avcılar çevre derneği burada eylem yaptı. Büyükşehir’e seslenerek İBB sahilleri temizleyemiyorsun. Güvenliğini sağlayamıyorsun. Pankartlar astılar. Yaz aylarında burada ciddi anlamda sorunlar yaşanıyor. Hem kirli hemde güvensiz bir ortam haline geliyor. Bize ait olan Gümüşpala Göl kenarı oraya gelen vatandaşlar güven içinde pikniğini yapıyorlar. Temizliğini güvenliğini biz sağlıyor. Sahillerin sorumluluğunun ilçelere verilmesi çok önemli’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir