16 Eylül 2024

İstanbul’un ortasında “Dünya Mutfağı” ayağınızda

İstanbul’un ortasında “Dünya Mutfağı” ayağınızda

Türkiye’nin her geçen gün gelişmeye devam eden sektörlerinin başında gelen gastronomi, özellikle son yıllarda lokomotif sektör olma yolunda hızla ilerliyor. Bağcılar’da açılan BLA BLA BLA İSTANBUL dünya mutfağının seçkin örneklerini İstanbullulara sunarken, ülke mutfağının önde gelen lezzetlerini de misafirleri ile buluşturuyor. Uzman ekibi ile restorancılık sektörüne “Bakış açısını değiştireceğini” belirten işletme sahibi Ayça Şimşek, hedeflerini bizlerle paylaştı.

Mutfağımız ilk beş içinde yer alır

Özellikle son yıllarda sosyal medyanın gelişmesi ile iyice hız kazanan gıda sektörü, açılan vizyoner işletmeler, dünyaca ünlü şeflerin sunumlarını paylaşması ile bambaşka bir seviyeye gelmiş durumda. Ülke olarak dünya mutfağının neresindeyiz sorusunu yönelttiğimiz BLA BLA BLA İSTANBUL Restoran Sahibi Ayça Şimşek “Ülke mutfağımız her zaman dünya ile rekabet etmiş, hatta dünyada sayılı mutfakların başında gelir. Son yıllarda bu gelişim süreci oldukça hızlı bir ivme kazanmış durumda. Biz, işletmemizde dünya mutfağının birçok seçkin ürününü sergilerken, ülke mutfağımızın muhteşem lezzetlerini de İstanbullular’ın beğenisine sunacağız” dedi.

Kurallara uymayan baştan kaybeder

Açıklamalarına devam eden Şimşek “Elbette artık tüm restoranlar için olmazsa olmaz olan bir detay var, doğru ekip ve %100 hijyen. Bu iki kural oturmadığı sürecek dünyanın en iyi şeflerini de getirseniz, eşsiz sunumlarda yapsanız asla istenilen hedefe ulaşamazsınız. Yıllardır birçok farklı restoranda yemekler yedim ve gözlem yaptım, inanın bana artık kaliteyi ufak detaylar belirliyor. bir mekan eğer hijyen kurallarını önemsemiyorsa insanlar sadece ona bir defa şans verir. Bizim için en önemli şey hijyen meselesi. Kullanılan ürünün kalitesi, güler yüzlü personel ve hijyen birleşince bir mekanın tutmama şansı yok” dedi.

Bize teşekkür edecekler

Son olarak neden “Dünya Mutfağı” sorumuzu cevapyalan Ayça Şimşek “Hedefimiz çok büyük. Tekrar ediyorum, ülkemizin her lezzetine büyük saygım ve sevgim var, ancak dünyaya açılmak gerekiyor. Sektöründe lider olan şeflerimizle İstanbullular’ı kaliteli bir yemek ve sunum nasıl olur göstermek istiyoruz. Amacımız sosyal medya çılgınlığından faydalanarak insanlara yapmadığımız bir şeyi satmaya çalımak değil. gelsinler, misafirimiz olsunlar, dünya mutfağımızı keşfetsinler. Bizler inanıyoruz ki bizlere teşekkür edecekler ve müdavimimiz olacaklar” diyerek sözlerini noktaladı.     

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir