16 Eylül 2024

İŞTE BAŞARININ SIRRI

Ünlü araştırmacı-yazar Adem Özbay, Küçükçekmeceli öğrencilere Türk usulü başarı tekniklerini anlattı. 

İŞTE BAŞARININ SIRRI

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi’nde Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen okul söyleşisine katılan Özbay, öğrencilere başarılı olmak için cesaretlerini toplamaları tavsiyesinde bulundu.

“ATALARINIZDAN GELEN İÇİNİZDEKİ O CEVHERE GÜVENİN”

Öğrencilere, Anadolu bozkırlarında bir ata binip tüm dünyayı keşfetmeyi amaçlayan atalarının genlerini taşıdıklarını hatırlatan Özbay, “Sizler cesaretli olmalısınız. Bu genleri taşıyorsunuz. Türkler özel insanlar. Hepimizde bu ruh bu cesaret var. Geçtiğimiz yüzyıla kadar biz Türkler Avrupa’daki insanların yüreğine korku salmışız. Bu kadar karmaşanın içinde bile, bu kadar bizimle uğraşılmasına rağmen bile biz hala iyi şeyler yapabiliyoruz. İyi şeyler yapmak için içinizdeki cevhere güvenmelisiniz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İYİ İNSAN OLUP OLMADIĞINIZDIR”

Gençlere Aziz Sancar örneğini de veren Özbay sözlerini, “Aziz Sancar sadece hastalıklı hücrelerin öldürüleceği bir tedavi sistemi üzerine çalışıyor. Ben bir madenci çocuğuyum. Okula gidene kadar iki kitabı hayatımda yan yana görmedim. Yıllarca topladığım gazete parçalarını okudum. O dönemde kendime söz verdim, yazar olacağım; diğer insanlara ulaşacağım diye. Tabi ki önemli olan ne olduğunuz değil, iyi insan olup olmadığınız” diye noktaladı. Söyleşi sonunda ise okul müdürü Aydın Okuyucu Adem Özbay’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir