• ‘İzmit Kafası’ dergisi görücüye çıktı

  • İzmit bölgesinde kültürel ve sosyal yaşamı büyütmek için adımlarını her geçen gün daha da hızlandıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’in tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan İzmit Kafası Dergisi’ni gerçekleştirdiği lansman ile kamuoyuna tanıttı.

    İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen lansmana Kocaelispor’un efsane futbolcularından Kaan Dobra, oyuncu Ragıp Savaş, online olarak rock müzik grubu Redd’in solistleri İzmitli kardeşler Doğan ve Güneş Duru başta olmak üzere, basın ve siyaset dünyasında önde gelen değerli birçok ismi katıldı.

    Lansman eski İzmit fotoğrafları sergisiyle başlayarak İzmit Belediyesi’nin hazırlamış olduğu tanıtım videosu ile devam etti. Birbirinden değerli konuşmaların yapıldığı etkinlikte sahne alan bando takımı, katılımcılara renkli görüntüler sundu. İzmit yöresine ait türkülerin seslendirildiği mini konser gelen katılımcıları duygulandırdı.

    İzmit Kafası Dergisi’nin kente büyük farklılık getireceğini belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, duygularını şu şekilde paylaştı; “İzmit’in değerli insanlarını anlatmak ve İzmit’e aidiyet oluşturmak amacıyla İzmit Belediyesi olarak edebiyat sanat ve kültür çalışmalarımıza yenisini ekledik. Kültür ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci plana atmadık. Bilhassa kültür ve sanat faaliyetlerinin, bizler için nefes almak kadar elzem bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu sebeple, İzmit’i, İzmitli’yi anlatan, okuduğunuzda İzmit’ten bir şeyler bulabileceğiniz hatta birçok detay yakalayabileceğiniz çok güzel dergi çıkarttık. Okurken büyük keyif duyacaksınız.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir