26 Temmuz 2024
  • Kamu alanı satın alındı Gürpınar 100 Yıl Kent Ormanı yapıldı

  •  

    Bu gönderiyi Instagram’da gör

     

    Hakan Eser (@merkezsiyaset)’in paylaştığı bir gönderi

    Beylikdüzü’nde önemli yatırımlara imza atan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, projeyerine bir yenisini daha ekledi. Cumhuriyetin 100. Yılında, Gürpınar 100 Yıl Kent Ormanı açan Çalık, açılışların devam edeceğini belirtti.

    SATIN ALINDI KENT ORMANI YAPILDI

    Gürpınar bizim için çok özel bir alan ifadesini kullanan Çalık, “Burası kamu idaresi olarak bir kurumdan başka bir kuruma para ödenerek alınan bir yer. Sosyal Güvenlik Kurumu burayı hastane yapmak istedi yapamadı. Sonra satışa sundu alan kimse olmadı. Satıştayken Ekrem başkanla burda görev yaparken buranın satışında Ankara’daki süreçlere bende emek vermiştim. Beylikdüzü’ne çok yakışır bir proje oldu. Cumhuriyetin 100. Yılına armağan ettiğimiz bir proje oldu” diye konuştu.

    74 TANE PARK YAPILDI

    Beylikdüzü’nde o kadar çok iş yaptık ki bazılarını açmayı unuttuk diyen Başkan Çalık: “Açamadığımız projeleri açmaya başladık. Beylikdüzü’nün her köşesinde sizlerle birlikte olacağız. Birbirinden kıymetli eserleri Beylikdüzü’ne kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Bu kentin çocukları için, bu kentte yaşayan gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. 74 tane park yaptık. Bir milyon metre kare yeşil alan ilavesini Beylikdüzü’ne kazandırdık. 15 bin 500 yetişkin ağaç diktik. 5 yılda 252 projeyi hayata geçirdik” dedi

    GÜRPINAR KENT ORMANI 26 BİN METREKARE ALARA YAPILDI

    Gürpınar 100 Yıl Kent Ormanı olarak tasarlanan alanın kendine haline terkedilmiş bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Çalık, “Eminim eski halini bilenleriniz vardır. Bu ormanlık alan metruk bir vaziyette, kaderine terkedilmiş bir şekilde duruyordu. Şimdi 26 bin metrekarelik bu alanı biz; içerisinde tematik parklar, sosyal tesis, piknik ve oturma alanları, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, tenis kortu, seyir terası, sanat merdiveni ve yürüyüş yollarının olduğu yemyeşil bir yaşam alanına dönüştürdük. Biz bu yeşil alanları insanlar rahat nefes alsın diye yapıyoruz. Kimse betona, karanlığa, mutsuzluğa mahkum değil. Bu millet şehirlerinde mutlu yaşamayı hak ediyor. Biz bu millete hakkını vermek için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    ANTİDEPRESAN KULLANANLARIN ORANI AZALDI

    Beylikdüzü’nde insanların huzurla yaşayabileceği ortamlar oluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Çalık, “Parkların insanların psikolojisine nasıl iyi geldiğini çok iyi bilen bir kişiyim. Ben hep şunu söyledim ‘Beylikdüzü’nde antidepresan kullananların oranını azaltacağım’ dedim. Her yaptığımız parkla Beylikdüzü’nde antidepresan kullanım oranı azalıyor. Beylikdüzü’ndeki yaptığımız alanları insanlar kullandıkça içerisine huzur dolacak ve o karamsar duygudan çok güzel duygulara geçecekler. Dolayısıyla biz bu kent için çalışmaya, bu kent için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

    Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nda gerçekleşen açılış programına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ve ilçe protokolü katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir