• KANSERDEN KORKMAYALIM

    Bakırköy Belediyesi tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde düzenlenen “Kansere İnat Yaşasın Hayat” semineri Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

  • Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan seminerde, Türk Kanser Derneği Başkan Vekili Op.Dr. Murat Atay kanser bilinçlendirme konulu sunum yaptı. Katılımcılar seminerde kanser riskleri ve tedavileri hakkında bilgi edinirken ücretsiz kanser tarama başvurularında bulundu.

    Geç Kalmaktan Korkalım!

    Dr. Bülent Kerimoğlu: “Ben hem bir hekim olarak hem bir yerel yönetici olarak sağlık alanındaki çalışmaları daha çok önemsiyorum. Konu kanser olunca ilk bilinmesi gereken bu hastalıkla mücadelede birinci kural erken tanı ve teşhis. Bu anlamda halkı bilinçlendirmek adına bu tür seminerler önemli, düzenli check-up yaptırmak önemli, tarama testlerini yaptırmak önemli, teşhis önemli ve varsa bir rahatsızlık tedaviye uymak önemli. Kanserde korkmayalım geç kalmaktan korkalım. “ dedi.

    Kanser Korkutmamalı

    Uzmanlık alanı olarak Meme Kanseri alanın çalışmalar yaptığını ve bu hastalığın Türkiye’de giderek yaygınlaştığına vurgu yapan Op.Dr. Murat Atay erken teşhis için hastanın yaş ve cinsiyetinin çok önemli olduğunu söyledi. Atay:”Kadınlarda Türkiye’de en yaygın kanser vakası meme kanserinde görülüyor. Biz öneriyi 18 yaşını geçmiş her kadın için düzenli olarak kontrol ettirilmesi yönünde veriyoruz. Bireyler sağlık kuruluşlarının ve doktorların önerilerine mutlaka uymalı. Bana olmaz dememeli. Ama olursa da korkutmamalı. Erken teşhis ile sağlığa kovuşma oranı yüzde 90’ın üzerinde.” dedi.

    Seminer sonrası etkinlik, günün anlamına uygun programlarla devam etti. USLA Mutfak Akademisi tarafından sağlıklı besinler ve saklama önerileri hakkında bilgiler paylaşıldı. Katılımcılara, Nefes Akademisi tarafından doğru nefes alma teknikleri hakkında uygulamalı olarak bilgi aktarıldı.

    Katılanlara Ücretsiz Tarama

    Seminere katılanlara Türk Kanser Derneği desteği ile özel hastanelerde ücretsiz ve randevulu olarak tarama hizmeti vermek için başvurular alındı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir