• KARAGÖZ’ÜN DÜNYASI

    Küçükçekmece Belediyesi, dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

  • İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival kapsamında Küçükçekmece’de, ‘Karagöz’ün Dünyası’ Sergisi, Karagöz Şarkıları Konseri, Singapur Kukla Oyunu – Singapur Sokakları, Macaristan Kukla Oyunu- Hint Kuklaları, Cengiz Özek Çocuk Tiyatrosu- Büyülü Ağaç ve Çöp Canavarı, Karagöz ve  Kukla Atölyesi meraklılarıyla buluşacak. Bu yıl 15-30 Ekim tarihleri arasında Anadolu ve Avrupa yakasında sanatseverlerle buluşacak olan kukla festivali, Unesco kültür mirası taşıyıcısı Karagöz sanatçısı Cengiz Özek sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek. Kuklalar 15 Ekim’den itibaren perdelerini açacak.

    Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat sezonunun açılış sergisi ‘Karagöz’ün Dünyası’ Karagöz üstadı Cengiz Özek yapımı Karagöz figürlerini sanatseverlerle buluştururken, Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş, Nuri Abaç gibi sanatçıların Karagöz konulu çalışmaları da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sergide, Türk Gölge Tiyatrosunun göç yolları, beslendiği kaynakları Stefan Carelius tarafından hazırlanan özel grafik tasarımlarıyla anlatılacak. Ayrıca dünya gölge tiyatrosu figürlerinden örnekler yine seyirciyle buluşacak.

    Bu sene festivalde, 7 yerli oyun, 10 ülkeden 12 yabancı topluluk yer alıyor. Yerli gruplar, Meddah Yapım, Tiyatrotem, Cengiz Özek, Gösteri Sanatları Merkezi, Emin Şenyer, ve Tiyatro Gülgeç’ten oluşuyor. Yabancılar ise; Avusturya’dan Karin Schafer Figurentheater, Belçika’dan Vlinders Theater & Co, Fransa’dan Cinemarionette ve MalaStrana Company, Hollanda’dan Ananda Puijk Company, İspanya’dan Jordi Bertran ve Joan Baixas, İtalya’dan Pulcinella di Mare, Macaristan’dan MarkusZinhaz, Romanya’dan Tandarica Theatre, Singapur’dan Puppets and Mascots Specialists, Yunanistan’dan ise Antamapantahou topluluğu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir