27 Temmuz 2024
  • Kaynarca Geleneksel Su Festivali’nden muhteşem final

  • Kaynarca Geleneksel Su Festivali bu yılda katılanlara unutulmaz iki gün yaşattı. Kaynarca Meydanı’nı dolduran vatandaşlar festivalin ilk günü Nuray Seli, Ferihan Gültekin ve Elvan Günaydın, Rumeli Türkülerinin sevilen ismi Ekrem Gültekin ile eğlenceye doydu. Festivalin ikinci gününde ise Grup Gündoğarken ve Lara konserleriyle Kaynarca Geleneksel Su Festivali muhteşem final yaptı.

    TAVLA TURNUVASI DÜZENLENDİ

    Festival kapsamında Kaynarca Ekrem İmamoğlu Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kaynarca Su Festivali Usta Tavlacılar” yarışması, tavla severleri bir araya getirdi. Katılımcılar arasındaki yoğun rekabet ve keyif dolu anlar, yarışmanın atmosferini renklendirdi. Çeşitli yaş gruplarından gelen yarışmacılar, taktiklerini kullanarak stratejilerini en iyi şekilde sergilediler. Turnuva sonrası düzenlenen ödül töreninde, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti. Başkan Türker, yarışmanın hem yerel kültüre hem de dostluk ve rekabete katkı sağladığını vurgulayarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

    KAYNARCA’NIN SUYUNU İÇTİLER

    Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, sanatçılarla birlikte Kaynarca’nın içinden geçen berrak suyu içtiler. Başkan Türker, plaket ve çiçek takdimi sırasında yaptığı konuşmada, Kaynarca’nın doğal güzelliklerini ve temiz su kaynaklarını vurgulayarak, beldede akan suyun saf ve içilebilir nitelikte olduğunu vurguladı.

    KAYNARCA’YA TARİHİ YATIRIMLAR YAPTIK

    Kaynarca’ya adeta çağ atlatan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, “Kaynarca Geleneksel Su Festivalimiz büyük bir coşku ile başladı. Festivalimiz boyunca çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti. Festival kapsamında bir çok etkinlik düzenledik. Festivalimize katılan tüm konuklarımıza, sevgili Kaynarca halkımıza, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen personele ve festival boyunca desteklerini esirgemeyen herkese en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Kaynarca gibi küçük bir beldede göreve geldiğimizden bu yana tarihte hiç bir zaman görülmemiş hizmetleri hayata geçirdik. Bunlar özellikle üç adet meydan düzenlemesi. Halı saha, basketbol, voleybol sahaları. Tamamı hibe 10 adet hizmet aracı. Bunların yanında 7 adet çocuk parkını beldemizde vatandaşlarımıza kazandırdık. Festivalimizi geleneksel hale getirdik. 50 kişilik yaşlı bakım evini açtık. Biyolojik arıtma tesisini hayata geçirdik. Kadınlar lokali. Butik oteller. Bungalov oteller. Kaynarca bugün turizm açısından da önemli bir konum haline geldi. Kaynarca’yı marka durumuna getirdik ” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir