• Esenyurt’tan gidenler geride enkaz bırakmış

    Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gazetecilerle bir araya geldi. Önceki yönetimlerin 2.2 Milyar TL borç bıraktıklarını belirten Bozkurt: " Koskaca belediyenin envanteri yok. Eski belediye başkanları belediyeyi futursuzca yönetmiş. Ben göreve geldiğimde zabıta araçlarına benzin alamıyordu" dedi.

  • Gazetecilerle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Esenyurt’ta gelinen noktanın içler acısı olduğunu vurgulayan Bozkurt; “Ben aday olurken Esenyurt’un 600 milyon civarı borcu olduğunu düşünüyordum ama geldiğimde 830 milyon borcumuz var dediler. Bunun içinde yapılandırma borcu var mı yok dediler. Onları da koyun dedim. Yapılandırmadan sonra borcumuz 1 milyara çıktı. Bu diğer yapılandırmanın envanteri de yok. Yani kime ne kadar borcumuz var kayıtlı olmadığını envanter olmadığını gördük. Bunların tamamını yani borcumuzu öğrenmem 6 ay sürdü. Şu an 2.2 milyar civarında borcumuz var” diye konuştu.

    50 60 kişilik sınıflarımız var

    Esenyurt’ta plansız yapılaşma olduğunu okul yapmak için bile arazi bulamadığını belirten Başkan Bozkurt, “Bunların gerçekleşmesi için maalesef eğitim olanaklarımız deforme edilmiş. Esenyurt çok hızlı çoğaldı. Büyüdü demiyorum. Büyüme planlı bir şeydir. Bugün eğer Esenyurt basında en çok kötü şeylerle anılan bir ilçe ise bunda eğitimsizliğin önemli bir etkisi var. 2 bin 700 sokağımız var neredeyse hepsinde sorun var. Plansız yapılmış. Başkalarının yapması gereken işleri yapmışız. Dolayısıyla bu büyüme değil çoğalmadır. Ama altyapıyı değiştirmemiş. Örneğin okullarda 50 60 kişilik sınıflarda okuyan çocuklarımız var. Bu bir intihar” dedi.

    Kampüs liseler yapacağız

    Eğitimle ilgili planlarından da söz eden Bozkurt, “Kampüs Lise yapmayı planlıyoruz. Her kampüste 1’êr tane sanat lisesi gibi sağlık lisesi gibi farklı branşlardan birçok lise aynı yerde olacak. Eğer kampüs liseyi yaparsak mevcut liseleri de ilkokul, orta okul olarak kullanacağız. Liselerde kötü bir ilkokul eğitiminden gelen çocuklarımız nitelikli eğitimler alacak. Esenyurt’ta birçok mahallede aynı yerden gelen vatandaşlarımız var. Mesela Yenikent’e bakın göçmenler var. Saadetdere’de Trakyalılar Karslılar var. Ama KampüsLise’yi yaptığımızda Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelen çocuklar birbirlerini tanıyacaklar. Farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu görecekler. Ortak etkinlik alanları olacak. Kapalı spor salonları olacak, yüzme salonları olacak, yemekhaneleri olacak, kütüphaneleri olacak dolayısıyla birbirlerini anlama fırsatı bulacaklar. Siyaseti ayrıştırmayla yürütüyorlar. Örneğin Fen Lisesi veya İmam Hatip’teki arkadaşımız aynı masada buluşacaklar dolayısıyla sorumlulukla hareket edip birbirini anlayacaklar” dedi.

    6 ayda yüzde 30 tasarruf

    Davalar ve ihaleler üzerinden de örnekler veren Bozkurt, “Belediyemiz hakkında açılmış bir sürü dava var. Öğrendik ki belediyemiz hakkında 6 bin 800 daha var. Şu anda aleyhimize devam eden 5 bin 600 tane dava var. Bu davaların çoğu kamulaştırmasız el atma. Ne demek bu? Vatandaşın malına el atmışız veya parçalayıp başka başka yerlere aktarmışlar. Bu davaların çoğunluluğunu kaybedeceğiz. Çünkü vatandaş çoğunlukla haklı nedenlerle dava açmış. Başka bir olumsuzluk arsa envanterimiz yok. Ben henüz daha sonuçlanmak üzere ne kadar kaç tane arsamız kaç tane binamız nerede var tespit etmiş değiliz o da yeni bitmek üzere. Personelle ilgili maalesef kurumsal yapıya uygun bir yapılanma olmamış. Bunu niye anlattım. Birilerini kötülemek için değil hangi zeminde olduğumuzu anlamanız için söylüyorum. Başarıyı başarısızlığı tartarken bunlara bakmak lazım. Şimdi ben nerede olduğumu tespit etmezsem beni nasıl değerlendireceksiniz? İhalelerle ilgili örnek vereyim. Sadece çöp ihalesinde geçen seneyle bu sene arasında belediyenin ödediği para arasında 25 milyon lira fark var. Daha az ödemişiz. Bunu söylerken enflasyon farkını katmıyorum. Bir de yüzde 15 civarı enflasyon var. Bunu da katarsak sadece çöp ihalesinden 35 milyon lira karımız var. Bu da geçmişte işlerin nasıl verildiğine dair bir örnek” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir