• KENT ORKESTRASI BÜYÜLÜYOR

    Beylikdüzü’nde yaşayan, müzikle ilgilenen, amatör veya profesyonel gönüllü vatandaşlardan oluşan Kent Orkestrası, Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü önderliğinde çalışmalarını sürüdüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gökyüzü Bandosu ile ilk sahnesini alan ve büyük ses getiren Kent Orkestra’sına katılmak isteyen herkes müdürlüğe başvurabiliyor.

  • İlçede konserler vermek, törenlerde, kutlamalarda  ve  belediyenin faaliyetlerinde  Beylikdüzü’nü yurt içi ve yurt dışında temsil etmek amacıyla kurulan Beylikdüzü Belediyesi Kent Orkestrası takdir-e şayan işler yapıyor. Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin önderliğinde çalışmalarına devam eden Kent Orkestrası şu an için 20 kişiden oluşuyor. İlk gösterilerini 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda yapan müzisyen grup, havadan 20 metre yükseklikte gerçekleştirdiği konser ile büyük ses getirmişti.

    “Orkestrada Yer Almak Için Müdürlüğe Başvurmak Yeterli”

    Üflemeli ve vurmalı enstrümanlardan oluşan orkestrada ayrıca  Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yaylı enstrümanlar da var. Latin müzikleri icra eden Samba Grubu ve Beylikdüzü Cumhuriyet Gençlik Korosu ile de çalışmalar sürüyor. Repertuarda ağırlı olarak yerli ve yabancı Pop, Jazz, Rock, Latin müzikleri, Klasik Batı Müziği eserleri ve Türk Müziği eserleri yer alıyor. Müzik eğitimi almış, nota bilgisi olan ve çalışmalara süreklilik sağlayabilecek Beylikdüzü ilçesinde ikamet eden herkesin katılabileceği orkestrada yer almak için müdürlüğe başvurmak yeterli.

    Orkestra Halkın Yoğun Talebi Üzerine Kuruldu

    Beylikdüzü’nün bir Kent Orkestrası ve Bandosu’na ihtiyacı olduğunu belirten Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin, halkımızın yoğun talebi üzerine ilçede yapılan sanatsal faaliyetler, törenler ve kutlamalar bir noktada birleşince Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu talimatı üzerine Kent Orkestrası’nın kurulduğunu  ifade etti. Çetin, amaçlarının ilçede konserler vermek, Beyikdüzü’nü  yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek olduğunu da ekledi. En son Belediyenin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde bir performans gösterdiklerini söyleyen Çetin, ilerleyen günlerde Latin Müzikleri grubunun birkaç AVM’de çalacaklarını ve 14 Şubat Sevgililer Günü’nde orkestranın sahne alacağını duyurdu.

    yilbasi-etkinligi-kent-orkestrasi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir