• Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu’ndan İmamoğlu’na destek

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararının ardından Almanya ziyaretini yarıda keserek, saat 22.30’da yurda döndü. CHP üst yönetimi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’a inen Kılıçdaroğlu’nu Atatürk Havalimanı’nda karşıladı. Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Atatürk Havalimanı’ndan İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşke binasına geçti. İmamoğlu’nun buradaki makam odasına geçen heyete; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

    “HÜZÜN BİZE YAKIŞMAZ, ÇÜNKÜ HAKLIYIZ”

    İmamoğlu’na desteklerini ileten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

    “Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsediğimiz bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi, hep beraber, birlikte dile getireceğiz. Ekrem Başkan’ın haksızlığa uğraması, aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Eğer bir yargı, 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa, o yargı, yargı değildir. O yargı, birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır. Onlara biz, hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı. O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. Ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor.”

    DAVUTOĞLU: “SİYASETİN İNSANLARI İLKELERDEN
    NASIL UZAKLAŞTIRDIĞINI GÖRMEKTEN HİCAP DUYDUM”

    İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı. Ziyaretinin amacını, “Sadece sizlere destek değil, o zaten vazifemiz ama, aynı zamanda milli iradeye destek ve Türkiye’deki demokrasi kültürüne destek” sözleriyle dile getiren Davutoğlu, “İşin çok acı tarafı; şimdi gelirken duygulandım. Çünkü Tayyip Bey’le ilgili karar açıklanırken, bu binadaydık. Ve şimdi o anı yaşamış insanların, şimdi böyle bir anı, aradan yıllar sonra, neredeyse çeyrek asır geçtikten sonra, tekrar yaşayacağını hayal dahi etmezdim. Siyasetin insanları ilkelerden nasıl uzaklaştırdığını görmekten, gerçekten hicap duydum. Mesele, siyasi boyutu olan bir mesele muhakkak ama siyaset üstü bir mesele. Bu bir kültür meselesi, bu bir ortak toplumsal hayatın, ortak değerlerinin nasıl yıprandığının meselesi. Dolayısıyla ‘fakat’sız, ‘ama’sız herkesin tam bir dayanışma içinde olması lazım” şeklinde konuştu.

    İMAMOĞLU: “BU, BİZİM SADECE AZMİMİZİ ARTIRIR, UMUDUMUZU YÜKSELTİR”

    Davutoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunan İmamoğlu da “İstanbul’a bu saatte geldiniz ve bizimle bir arada oldunuz. Gerçekten yıllar sonrasında o günün şahitleri olarak, böyle bir anı tekrar bu ülkeye yaşatmak, gerçekten ülkemiz demokrasisine büyük bir ihanet. İleri gitmek isterdik, ama ne yazık ki geri gitmişiz. Umarım hep birlikte süreci en iyi şekilde, sizlerin iş birliğiyle çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Bu, bizim sadece azmimizi artırır, umudumuzu yükseltir, kuvvetimizi büyütür. Başka hiçbir şeye vesile olmaz. Bu saatten sonra, ben, bu kararı aldıranlara gene, ‘Allah akıl versin’ demeye devam edeceğim Başbakanım” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir