• Kılıçdaroğlu’nun ‘baba-oğul’ benzetmesine İmamoğlu’ndan ilk yorum: Gurur duydum

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, geçtiğimiz hafta hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilen İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili konuşurken, “Kendisiyle baba-oğul gibiyiz’ dedi. İmamoğlu’ndan ise açıklamalara ilk yorum geldi. İmamoğlu, Gurur duydum” ifadelerini kullandı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2019 yılında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine ‘ahmak’ dediği iddiası ile 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmesi kamuoyunun gündeminde yer alamaya devam ediyor. Verilen cezanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu TBMM’deki grup toplantısına davet etti. Meclis’e ziyarette bulunan İmamoğlu girişte, “Güzel bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

    “BABA-OĞUL GİBİYİZ”

    Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştirdiği ise toplantısındaki konuşmasında, “Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların, dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi bu kürsüden sizlere ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Şimdi Saraycılara sesleniyorum. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez” şeklinde konuşmuştu.

    İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

    Meclis’te grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularına kısa cevap veren İmamoğlu, “Gurur duydum. Öyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Bu ilk kez değil. Benim de dile getirdiğim bir şey. Bugün bunu duymak benim için gururdur. Genel başkanımı her yerde dinlemek çok keyiflidir” ifadelerini kullandı.

    Bir gazetecinin, “Saraçhane düğümü çözüldü mü?” diye sorması üzerine İmamoğlu, “Düğüm yoktu ki” yanıtını verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir