• Kızılay İçecek’in üretim kapasitesi katlandı

  • Kızılay İçecek’in Erzincan fabrikasındaki üretim kapasitesinin açılan yeni üretim hattıyla birlikte büyük oranda artması planlanıyor. Burada yapılan yatırım istihdama katkı sağlayacak, iyiliğin çoğalmasına yardımcı olacak.

    Erzincan fabrikasında üretilen sade maden sularının yanına, %100 doğal meyve aromalı maden suları da eklendi. Böylece Erzincan kaynağının zengin magnezyumu doğal meyve aromaları ile birleştirilerek eşsiz bir ürün grubu daha tüketiciye sunulacak. Yeni üretim hattı aynı zamanda maden suyu ihracatında Kızılay’ı çok daha iddialı bir konuma da taşıyacak.

    Yeni üretim hattının açılış töreni, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un katılımlarıyla yapıldı.

    Dünyanın en yüksek magnezyum içeriği

    Kızılay İçecek Genel Müdürü Metin Kul, açılış törenindeki konuşmasında Kızılay Erzincan Maden Suyunun dünyanın en yüksek magnezyum içeriğine sahip olduğunu belirterek yeni üretim hattı konusunda şu bilgileri paylaştı:
    “Doğal kaynaklardan elde ettiğimiz Kızılay Maden Suyu’nu, diğer birçok markadan ayıran en büyük özelliği içeriklerindeki mineral oranları. Afyonkarahisar, Türkiye’nin en zengin mineralli maden suyu. Erzincan’daki ise dünyanın en zengin magnezyumlu maden suyu. Gün geçtikçe yeni faydaları ortaya çıkan maden suyu, şifalı etkisi ve insan sağlığına katkılarıyla önemli bir konuma sahip. Üstelik bu maden suyu sadece içinde zengin mineraller olan sıradan bir içecek değil. Bu su iyiliğe ve merhamete akıyor. Bu büyük doğal hazineden elde edilen gelirin tamamı, insani yardım amacıyla kullanılıyor. Yüzbinlerce çocuk bu su sayesinde yeni bayramlık giyiyor, yüzbinlerce anne çocuklarını bu maden suyu sayesinde verilen gıda paketleriyle doyuruyor.

    Erzincan’dan dünyaya ihracat

    Doğu Anadolu’nun incisi Erzincan’ımızdan tüm dünyaya ihracat yapıyoruz. Dünyanın ilk maden suyu markalarından biri olarak ihracat bizim için stratejik bir öneme sahip.  Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapmaktayız. Ayrıca bir dünya markasına dönüşmek için Turquality süreçlerimizi de tamamlamak üzereyiz. Hem ülkemizin kıymetli maden sularını tüm dünyaya tanıtma, hem de Kızılay Maden Suyu olarak bir dünya markasına dönüşme hedefleri bizi çok heyecanlandırıyor. Bu doğrultuda ihracat yaptığımız ülke sayısını en az 2 katına çıkarmayı hedeflemekteyiz. Burada saatte 50 bin şişe üretim kapasitesi olan fabrikamıza, Türkiye’nin en hızlı hatlarından biri olan yenisini ekledik. Bu yeni hattın kapasitesi saatte 60 bin şişe. Toplamda sadece bu fabrikada saatte 110 bin şişe üretim kapasitesine ulaşacağız. 2500 metrekare olan kapalı depo alanımızı 10 bin metrekareye çıkarttık. Çevresel sürdürülebilirliği de ön planda tutarak, hedeflerimizi bu yönde odaklayarak üretim tesislerimizi ‘Green Company’ haline getirdik.”

    Yeni yatırımlarla daha güçleneceğiz

    Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da iyiliğin amiral gemisi Kızılay’ın yeni atılımlarla daha da güçleneceği belirterek şunları söyledi:
    “Türk Kızılay olarak her koşulda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için çabalıyoruz. Geçen sene 30 milyonu aşkın insana el uzattık. Kızılay’ın en büyük gelir kaynaklarından birisi bağışların yanında bu kuruluşlarımız. Buradaki yatırım Erzincan’a da önemli bir katkı sağlayacak. Şu andaki kapasitemizi ikiye katlayacağız. Bu su, içerdiği magnezyum oranıyla dünyanın en zengini. Erzincan’ın ekşi suyunu da yakın zamanda dünya ile buluşturacağız. Avrupa kişi başı yılda 100 litre maden suyu tüketiyor. Türkiye’de 12-13 litre tüketiliyor. Bu tüketimi arttırmamız gerekiyor. Çok yakın bir zamanda Kızılay’ın Doğal Kaynak Suyu marketlerde yerini alacak. Vatandaşlarımız hem Maden Suyunu, hem Doğal Kaynak Suyunu kaynağından el değmeden sağlıklı bir şekilde paketlenmiş ve evinin önüne ulaştırılmış şekilde bulabilecekler. “

    Kızılay ailesine teşekkür

    Erzincan Valisi Mehmet Makas da açılış töreninde yaptığı konuşmada Türk Kızılay’ın tüm dünyada örnek gösterilen bir kurum haline geldiğini belirterek, “Kızılay tüm mazlum coğrafyalarda insanların yanında yer alıyor. Kızılay başımızın tacı. Son 20 yılda dünyanın sayılı yardım örgütlerinden biri haline geldi. Can Erzincan’ımıza verdiği katkılardan dolayı Kızılay’a teşekkür ediyoruz. Bu yatırımların devam etmesini ilimiz adına istirham ediyoruz” diye konuştu.
    Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da Kızılay’ın Erzincan’a katma değer yaratacak bu yatırımın önemli olduğunu belirterek, “Katkıların devamını bekliyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir