• Köpek Eğitmenleri

    Köpek eğitmenleri, köpeklerin sahiplerinin yaşamlarına uyum sağlaması adına onları eğiten ve uyumlu olmalarını sağlayan kişilerdir.

  • Köpek eğitmenleri üyesi oldukları işletmelerin prensiplerine uygun bir şekilde köpeklerin eğitilmesini sağlar. Bunun yanında elinde bulundurduğu araç ve gereçleri de bu yönde kullanılır. Köpeklerin sahiplerinin isteği doğrultusunda uygun bir şekilde eğitilmelerini sağlar.

    Köpeklerin her zaman sevgi ve ilgiye ihtiyacı bulunur. Köpekler insanlarla sık sık iletişim kuran canlılar arasında yer alır. Köpekler çeşitli sebeplere köpek eğitimi bağlı olarak birtakım davranışlar sergileyebilir. Bunun yanında bazı zamanlar saldırgan ya da hırçın davranışlar içerisinde bulunabilirler. Bu durum yaşamış oldukları psikolojik problemlerden kaynaklanabileceği gibi farklı sebeplerden de meydana gelebilir. Köpek sahipleri köpekler ile rahat bir şekilde iletişim kurmak adına köpek eğitmenlerine ihtiyaç duyar.

    Köpek Eğitmeni Görevleri

    Köpek eğitmenleri köpeklerin doğru ve sağlıklı bir şekilde eğitilmesine yardımcı olur. Hayvanları özellikle köpekleri seven kişiler köpek eğitmeni olarak kendilerini yetiştirebilirler. Bunun yanında köpek eğitmenlerinin sürekli olarak kendini yetiştirmesi ve yeniliklere açık olması da önemli bir konudur. Köpek eğitmeni olacak kişilerin işini sevmesi de önemlidir.

    Köpek eğitmenleri, psikolojik problemleri olan, hırçın ve saldırgan köpeklerin eğitilmesine yardımcı olur. Bunun yanında köpeklerin beyin fonksiyonlarını köpek oteli doğru bir şekilde kullanmalarını da sağlar. Evcil köpeklerin sahipleri ile doğru bir şekilde iletişim kurmasında yardım eder. Köpek sahiplerinin köpeklerin söylediklerini doğru bir şekilde anlaması önemli bir konudur.

    Köpek eğitmenlerinin karakterlerinin bu işi yapmaya müsait olması gerekir. Sabırlı, duygu kontrolü olan, çözüm odaklı, hızlı hareket eden kişiler bu mesleği yerine getirebilir. Bunun yanında bu mesleği yapacak olan kişilerin köpekleri seven ve köpeğin dilinden anlayan kişiler olması da son derece önemlidir.

    Köpek Eğitmeni Hangi Alanlarda Çalışır?

    Köpek eğitmenleri, köpek eğitimi konusunda pek çok iş sahasında çalışır. Köpek eğitmenleri çalışabilecekleri bir alanı seçerek bu alanda uzmanlaşabilirler. Köpek eğitmenleri, itaat eğitimi, tuvalet eğitimi, spor eğitimi gibi bir alanda kendilerini geliştirerek bu konu ile alakalı köpeklere eğitim verebilirler. Uzmanlık için çalışmak, pratikler yapmak köpek eğitmenleri için önemli bir konudur.

    Köpek eğitmenleri;

    • Özel eğitimler
    • Köpek tuvalet eğitimleri
    • Yavru köpek eğitimi
    • Oyun eğitimi
    • Agresif ve Rehabilitasyon
    • Show eğitimleri
    • Sosyalleşme eğitimi
    • Alan koruma eğitimi
    • Aktör köpek eğitimi
    • Bodyguard eğitimi gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşabilirler.

    Köpeklerin yeni bir ortama girdiklerinde buraya uyum sağlaması, travmatik durumlar yaşaması, agresif davranışlar sergilemesi durumunda köpeğin yeniden psikolojik sağlığına kavuşması önemlidir.

    Köpeklerdeki Davranış Bozuklukları Nelerdir?

    Köpek eğitmenleri köpeklerde meydana gelebilecek davranış bozukluklarının giderilmesine yardımcı olur. Köpeklerde farklı davranış bozuklukları görülebilir. Bunlar;

    • Diğer hayvanlarla olumsuz ilişkiler
    • Yalnız kalma korkusu
    • Aşırı hareketlilik
    • Çeşitli davranış bozuklukları şeklinde olabilir.

    Köpeklerde zaman zaman bu tarz davranış bozuklukları ile karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda köpek eğitmenlerinin köpeği doğru bir şekilde tanıması ve eğitimi buna uygun bir şekilde vermesi önemli bir konudur. Köpeklerde herhangi bir davranış yavru köpek eğitimi  bozukluğu durumu ya da içe kapanık bir yapı olması eğitimlerle düzeltilebilecek bir durumdur. Bu sayede köpekler daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürebilirler.

    Köpek Eğitmenleri İşleri Nelerdir?

    Köpek eğitmenleri iş sağlığı ve güvenliğine bağlı kalarak çalıştığı kurumlarda faaliyet gösterir. Öncelikle köpek eğitmenlerinin köpek sahibinin isteklerine göz önünde bulundurması gerekir. Köpeklere öncelikle temel itaat eğitimleri verilir. Bu sayede köpeğin sahibini dinlemesi sağlanır. İleri itaat eğitimlerinde ise köpeğin tasmasız dolaşması ya da komutlara itaat etmesi ile ilgili eğitimler verilir. Köpeklerde psikolojik bir sorun varsa köpek eğitmenleri bu sorunların giderilmesini sağlayabilir. Köpek eğitimi konusunda kurumumuzdan ve uzman eğitmenlerimizden hizmet alabilirsiniz.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir