• Koray Avcı muhteşem performans

  • 29 Temmuz tarihinde kapılarını açan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 64 ülkeden 1500 kültür – sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşti. Nefesleri kesen Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması ve Uluslararası Çağdaş Dans Yarışması’nda kazanan ülke ve dans grupları yarın akşam gerçekleşecek olan kapanış seremonisinde açıklanacak. Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda da sona yaklaşılırken, festivalin ödül törenleri de gerçekleşti. Heykel sempozyumuna katılan heykeltaşlar için düzenlenen ödül törenin ardından Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri Kemal Sunal Amfi Tiyatro’yu dolduran 5000 kişi tarafından uzun süre alkışlandı.

    Sumru Yavrucuk: İlk defa ödül alıyor gibi heyecanlıyım

    Festival kapsamında her yıl verilen kültür ve sanat dalındaki “Yılın Sanatçısı Ödülü” Sumru Yavrucuk ve Şevket Çoruh’a verildi. Kendisini ödüle layık gören jüriye ve Büyükçekmece halkına teşekkür eden Sumru Yavrucuk duygularını şu sözlerle dile getirdi: “40 üzerinde ödülüm var fakat sanki bugün ilk kez ödül almış gibi heyecanlıyım. Çünkü Atatürkçü bir düşünceden yola çıkan bir halktan, bir jüriden ödül alıyorum. Çok teşekkür ederim.”

    Yurtdışında olduğu için törene katılmayan Şevket Çoruh adına ödülü sevilen sanatçı Müjdat Gezen aldı.

    Basın ödülleri Bursalı ve Ağırel’e verildi

    Basın dalında verilen “Basın Başarı Ödülü” Murat Ağırel’e, “Basın Onur Ödülü” Orhan Bursalı’ya verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den ödüllerini alan gazeteciler kendilerini ödüle layık gören festival komitesine teşekkür etti.

    Murat Ağırel şunları söyledi: “Bizleri yöneten insanların alın terimizle oluşturduğumuz kamu kaynaklarının her kuruşunun hesabını sizlere verene kadar yazmaya, durmadan yazmaya devam edeceğim.”

    Orhan Bursalı, basının en büyük ahlaka sahip olması gereken bir meslek dalı olduğuna vurgu yaparak; “Basın hakikate sadakattir. Her şeyden önce olay neyse, gerçek neyse onu bulup ortaya çıkartmak ve onu yazmaktır. Basın namustur, basın milletini ve ülkeyi sevmektir. Özgürlüktür, özgürlük olmazsa bunların da hiç birisi olmaz. Yaşasın özgürlük” diye konuştu.

    Binlerce kişi Kültürpark’a akın etti

    Gecenin finalinde sahne alan sevilen sanatçı Koray Avcı festivale damgasını vurdu. Kemal Sunal Amfi Tiyatro’yu dolduran 5 bin kişinin yanı sıra amfi tiyatroya giremeyip konseri Kültürpark’ta led ekranlardan izleyen binlerce hayranına unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı sevilen zaman zaman da şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. Sahne şovlarıyla da büyük beğeni toplayan Avcı, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konserde muhteşem bir performans sergiledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Koray Avcı ve orkestrasına teşekkür etti. Başkan Akgün, Koray Avcı’nın 5 yıl önce yine aynı gün 5 Ağustos 2017 tarihinde Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne aldığını hatırlattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir