• Korkutan koronavirüs açıklaması: Dünya nüfusunun yüzde 60’ı etkilenebilir

    ARS salgınının durdurulmasında oynadığı rolle tanınan ve dünyanın önde gelen korona virüsü uzmanlarından biri olan Profesör Gabriel Leung, virüsün dünya nüfusunun yüzde 60’ını etkileyebileceğini söyledi

  • Çin’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı bin 369’a yükseldi. Dün, virüsle bağlantılı olarak 242 kişi hayatını kaybederken, bunun açık ara farkla şu ana kadar kaydedilen en büyük sayı olduğu belirtildi.Kayıtlara göre daha önce enfeksiyonla bağlantılı en çok can kaybının yaşandığı gün 108 kişi ölmüştü.

    Dünya basınında hastalığın yayılmasının yavaşlaması ile ilgili umut verici haberler yer alırken, dün sadece salgının başladığı Hubei’de 14 bin 840 vaka görüldüğü belirtildi. Bu, dünü şu ana kadar en çok vakanın tespit edildiği gün yaptı. Hubei’deki ölü sayısı bin 310 oldu.

    New York Times, Hubei’de hala binlerce kişinin hasta olmasına rağmen test edilmediğini, dolayısıyla Covid-19 taşıyıp taşımadıklarının bilinmediğini iddia etti.

    Johns Hopkins verilerine göre dünyada şu ana kadar 60 bin 329 kişinin Yeni tip Koronavirüs taşıdığı tespit edildi.

    Vuhan’da doktorların hastalığı daha hızlı tespit edebilmek için kullanılan komplike testleri gerçekleştirmek yerine akciğer tomografisi çektiği aktarıldı.

    Ölü sayısının son günlerde yükselmesiyle, salgının dünya çapında yarattığı endişe de artıyor. İngiliz hükümeti salgını ‘yakın bir tehdit’ olarak tanımlama kararı alırken, Hong Konglu bir bilim insanı virüsün dünya nüfusunun yüzde 60’ını etkileyebileceğini söyledi.

    ‘DÜNYANIN YÜZDE 60’INI ETKİLEYEBİLİR’

    Hong Kong’da dünyaca ünlü salgın hastalık uzmanı Profesör Gabriel Leung, yeni tür korona virüsü salgınının kontrol altına alınmaması halinde ‘dünya nüfusunun yüzde 60’ını etkileyebileceğini’ söyledi. SARS salgınının durdurulmasında oynadığı rolle tanınan ve dünyanın önde gelen korona virüsü uzmanlarından biri olan Profesör Gabriel Leung’un uyarısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Çin’e hiç gitmeyen hastaların enfekte olmasını ‘buzdağının yalnızca görünen kısmı’ olarak tanımlamasının ardından geldi.Leung, önemli olanın bu ‘buzdağının büyüklüğünün ve şeklinini öğrenilmesi’ olduğunu ifade etti. The Guardian’a konuşan Leung, “Dünya nüfusunun yüzde 60’ı çok büyük bir rakam” dedi. Leung, ölüm oranı her ne kadar yüzde bir olsa da, hafif vakalar göz önünde bulundurulduğunda bu oranın artacağını söyledi.Uzmanlar, enfekte olan bir kişinin yaklaşık olarak 2.5 kişiye virüsü aktardığını söylüyor. Bu da, salgının yayılma oranının yüzde 60-80 olduğuna işaret ediyor.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir