• Koronavirüsle mücadelede yeni adım! Saniyeler içinde belli oluyor

  • Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele dünya genelinde devam ediyor. Bir yandan aşılama çalışmaları devam ederken bir yandan da koronavirüs ve varyantlarını tespit çalışmaları hız kazanıyor.

    SANİYELER İÇİNDE BELLİ OLUYOR

    Hızlı test sistemleri üzerinde çalışan iAbra ve TT Electronics adlı iki şirket, 20 saniye içinde koronavirüs olup olmadığınızı tespit eden bir sürüntü testi geliştirdi. The Virolens adı verilen testle, kişiden alınan sürüntü pozitif ya da negatif olunduğunu saniyeler içinde belirliyor. Test, başkent Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda pilot uygulamayla denendi.

    YANLIŞ ÇIKMA ORANI 0.3

    İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA), söz konusu teste onay vermesi büyük heyecan yarattı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da gelişmeden duyduğu mutluluğu dile getirirken, havalimanlarında ve etkinlikler öncesinde kullanılacak bu testin hayatı normale döndürmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

    MHRA’nın onayının ardından iki şirket, testin geniş çaplı üretimi için çalışmalarını hızlandırırken, gelecek aylarda yaygın olarak dağıtılacağını duyurdu. iAbra ve TT Electronics, testin yanlış negatif sonuç verme ihtimalinin yüzde 1.9, yanlış pozitif verme oranının ise yüzde 0.3 olduğunu öne sürdü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir