• Kredi kartlarında değişim: Parmak izi dönemi başlıyor

  • Kredi kartlarında bulunan manyetik şeritlerin güvenliği uzun zamandır tartışılan konular arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen kredi kartı üreticilerinden Mastercard, 2024’ten itibaren kartlardaki manyetik şeritleri kaldıracağını duyurdu.

    İLK UYGULAMA AVRUPA’DA OLACAK

    Uygulama ilk olarak Avrupa’da başlayacak. Takvimler 2033’ü gösterdiğinde dünya genelinde manyetik kartların kullanımı sonlandırılacak. Manyetik şeritler, dolandırıcılığa imkan verdiği için uzun süredir güvenli görülmüyordu.

    PARMAK İZİN KULLANILACAK

    Manyetik kartların yerine ise çipli ve biyometrik kartlar gelecek. Biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtildi. Manyetik şeritli kartlar, IBM tarafından 1960’lı yıllarda CIA için geliştirilmişti. IBM mühendisi Forrest Parry manyetik şerite yerleştirilen bilgiyi plastik kartla kullanmak istiyordu. Ancak Parry uzun süre plastikle manyetik şeridi birleştirmeyi başaramadı. Daha sonra karısı Dorothea Parry, ütüyle iki parçayı birleştirmeyi teklif etti. Bu yöntem başarılı oldu.

    Pandemi temassız ödemeye olan talebi artırdı. Hem kartlar hem akıllı cihazlarla yapılan temassız ödemeler artış gösterdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir