• Küçükçekmece’de binlerce yardım kolisi vatandaşlara ulaştı

    Küçükçekmece Belediyesi, küresel anlamda kriz haline gelen koronavirüs vakalarının artışını önlemek ve kentte eşitliği sağlamak hedefinden hareketle sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sosyal yardım faaliyetlerini artıran Küçükçekmece Belediyesi, karantina günlerinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmazken, ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

  • Küçükçekmecelilere daha etkin hizmet vermek amacıyla gün boyunca mesaisini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi ekipleri, 1-12 Nisan tarihleri arasında 18 bin 896 çağrı karşılayarak, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verdi. Gelen talepler üzerine koronavirüs günlerinde evde kalan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların market ihtiyacı ilgili ekipler tarafından karşılanarak, 2173 ihtiyaç sahibi aileye de gıda kolisi yardımı yapıldı. Belediye bünyesinde hizmet veren İyilik Merkezi Aşevi’nden 12 günde 3884 aile ve 6522 kişiye 13044 porsiyon sıcak yemek hizmeti verilerek, mağduriyetleri giderildi. Koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarını da unutmayan Küçükçekmece Belediyesi, bölgedeki hastanelerde görev yapan personellere yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

    Sokaktaki dostlar için de ekipler görev başında

    Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, düzenli olarak yapılan temizlik çalışmalarının yanında küresel salgın ilan edilen koronavirüsüne karşı ilaçlama, yıkama ve dezenfeksiyon işlemini ilçe genelinde sürdürüyor. 1360 cadde ve tüm sokaklarda dezenfekte ve temizlik çalışmaları devam ederken toplam 412 km yol köpüklü su ile yıkandı. Bütün bu çalışmalar yapılırken sokaktaki sessiz dostlar için de ekipler görev başında. Belirlenen beslenme noktalarına periyodik olarak mama ve su bırakan ekipler, Nisan ayının başından bu yana 1 ton kedi ve köpek mamasının dağıtımını gerçekleştirdi.

    65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne  444 4 360 numaralı telefondan ulaşabilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir