• KÜÇÜKÇEKMECE’DE ENGİN NOYAN RÜZGÂRI

    Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği tasavvuf sohbetlerinin konuğu Engin Noyan oldu.

  • Atakent Mahallesi Selçuklu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinliğe, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt ile birlikte çok sayıda Küçükçekmeceli katıldı.

    “ORUÇ TUTMAK KULLUK EYLEMLERİNDEN BİRİDİR”

    Ramazan Ayı’nın ruhundan bahseden Engin Noyan; “Mübarek Ramazan Ayı denince akla gelen ilk şeylerden biri oruçtur ve oruç tutmak kulluk eylemlerinden biridir. Mübarek Ramazan Ayı aynı zamanda Kur’an ayı demektir. Bu ayda Kur’an ile olan bağlarımızı, ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmek, güçlendirmek ve mümkünse bir adım daha yukarıya doğru tırmandırmak için çaba sarf etmeliyiz. Çünkü mübarek Ramazan bunun için bulunmaz bir vesiledir. Ayrıca bugünün Ramazanı en güzel Ramazandır. Yarının Ramazanına ömrümüz yeterse daha da güzel olacaktır.Bir düşünün eskiden imkanlar ne kadar kısıtlıydı. Mübarek Ramazan’da teraviye bile gidebilmek ciddi bir sıkıntıydı ve yollar müsait değil şartlar uygun değildi. Ama bugün ne kadar kolay bir araya gelebildiğimiz muhteşem imkanlar sunulmuş. Bugünkü Ramazan elbetteki bir öncekinden çok daha güzel. Bütün meselemiz bunun kıymetini bilmekte” dedi.

    “EN ÖNEMLİSİ DE KALBE TUTTURULAN ORUÇTUR”

    Oruç tutmanın sadece aç kalmak olmadığını vurgulayan Noyan; “Oruç tutmak aç kalmak demek değildir. Oruç; mide doldurmak, açlığa dayanmak, açlığın sıkıntısını çekmekte demek değildir. Oruç sadece mideye tutturulamaz. Oruç, göze, kulağa, dile ve en önemlisi de kalbe tutturulmalıdır. Bunun için gözünüzü terbiye etmek gerekiyor. Kulağa oruç tutturmak çirkin, kötü, bozuk ve haram olan şeyleri işitmemektir. Kulağınızı bunlara kapatmaktır. Dile oruç tutturmak ise kötü şeyleri söylememektir” diye konuştu.
    Program sonunda Salih Nurettin Çevik ve Oktay Kurt, sanatçıya teşekkür ederek çiçek takdim etti. Vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir