• KÜÇÜKÇEKMECE’DE MUHTEŞEM VUSLAT GECESİ

    Küçükçekmece Belediyesi Hz. Mevlana'yı, 745. Vuslat yıldönümünde düzenlediği Şeb-i Arus programıyla andı.

  • Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen programı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları başta olmak üzere yüzlerce Küçükçekmeceli vatandaş izledi.

    BAŞKAN KARADENİZ’DEN ETME ŞİİRİ

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yaptığı konuşmada Hz. Mevlananın gönül dünyamızın piri olduğunu belirterek, “Hz. Mevlâna yaşadığı sürece gönüllere dokundu. Ölümünü düğün günü olarak tarif eden başka biri yok. O Islamiyetin özünü ve tadını farketti. O beden denen hapisten ruhu çıkardı. Biz onun kadar şanslı olamadık maalesef. Bırakın özünü kabuğunu bile farketmekte zorlanıyoruz. Hz. Mevlana’nın sözlerini sosyal medyada paylaşmak için öğreniyoruz. Herkesin dilinde bir kardeşlik, merhamet ama sokağa çıktığımız zaman birbirimizi öldürüyoruz. Bir an önce konuşmayı bırakıp eyleme geçmeliyiz” dedi. Temel Karadeniz ayrıca Hz. Mevlananın Etme şiirini okuyarak katılımcılara seslendi: “Biz bu şiiri hakediyor muyuz, buna bakmalıyız”

    Programda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun İsmail Dede Efendi Mevlevi Ayin-i Şerifi katılımcıları manevi hazzın doruklarına ulaştırdı. Ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkânı Temel Karadeniz, Türkiye Cumhurriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürü Soydan Babayigit’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir