19 Eylül 2024

Kültür Beşiği Mardin’i Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Kültür Beşiği Mardin’i Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Bir çok farklı kültüre sahiplik yapan Mardin’de Mezopotamya ve hasankeyf antik kentleri canlı canlı tarihe tanıklık etmiş kültürel miraslarımızdan biridir. Mardin’de tatil planlarken görülmesi gereken pek çok farklı kültürel mekanın olduğunu göz önünde bulundurarak bir kaç günlük bir zaman dilimi ayırmanız gerekiyor. Farklı dil, din, ırk olmak üzere birçok kültür toplumuna ev sahibi olan, her bir köşesi tarih kokan şehir tam anlamıyla bir kültür beşiğidir.

Mardin’in Tarihi Mekanları

Şehrin merkezi manzarası, Mezopotamya’ya tepeden bakan bir konuma sahiptir. Bütün şehir keyifli bir manzara izlerken,  manzara eşliğinde yöresel lezzetlerinden de tatma fırsatı yakalayabilirsiniz. Mardin’de Mezopotamya dışında Midyat, Hasankeyf, Dara harabeleri gibi gezilecek tarihi yerler mevcut. Şehrin her köşesinde farklı bir hikaye, farklı bir tarihi kalıntı ve eser bulunuyor. Mardin otelleri, tarihi Sipahiler çarşısı, Ulu cami, Mor Behram Kırklar kilisesi, Mardin kalesi ve birçok şehir müzesi de görülmeye değer yerlere yakın konumlarda bulunur.

Mardin’de Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Mardin’de bulunan otellerin bazıları şehrin yapısı nedeniyle tarihi binalarda bulunur. Kültürel tatiller için ideal olan şehirde bulunan Mardin otellerinin fiyatları özelliklerine ve konumlarına göre değişiklik gösterir. Neredekal.com sitesi üzerinden otellerin konumlarına, özelliklerine, konseptlerine, oda standartlarına detaylı bir şekilde bakabilirsiniz. Otel seçminizden önce site üzerinden size en uygun koşullara sahip olan otelleri listeleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir