• KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIYOR

    Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi 1. Oturumu, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı.

  • Madımak Olayı’nda hayatını kaybedenleri anarak ve 15 Temmuz şehitleri için 1 dakika saygı duruşu ile meclisi başlatan İmamoğlu, ülkenin geçtiği son süreci ele alarak, adaletin tüm toplum temelinde tecelli etmesini temenni ettiklerini ifade etti. Gelen sözlü önerge üzerine ise bir süredir tadilatta olan Beylikdüzü Kültür Merkezi’nin Ekim ayında hizmete açılacağını duyurdu.

     Beylikdüzü Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisi’nin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Mecliste iki parti grubu da gündem dışı pek çok konuda söz aldı. AK Parti Grubu’ndan 3 sözlü, 1 yazılı önerge sunuldu. Yazılı önerge oy birliği ile meclisten geçti, sözlü önergelerin ilk ikisi hakkında bilgilendirilme yapılırken, son önerge de oylandı ve oy birliği ile kabul gördü. Ardından Gündem Maddeleri’nin görüşülmesine geçildi. 5. Madde hariç, 1-17 arası maddeler oy birliği ile meclisten geçerken, 5. Madde oy çokluğu ile geçti. Müdürlüklerin çalışma yönetmeliği ile ilgili olan Komisyon Raporları’ndan 18-38 arası maddeler de oy birliği ile meclisten geçti. Yine önergeler sonucu eklenen maddelerden 39, 40, 41 ve 42. Maddelerin ilgili birimlere sevki oy birliği ile kabul edildi.

    İstanbul’un En Güzel Kültür Merkezi Olacak”

    AK Parti Grubu’ndan Beylikdüzü Kültür Merkezi’nin durumu ile ilgili gelen soru üzerine merkez hakkında kamuoyunu bilgilendiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, BKM’nin var olan sıkıntılı yapısının güçlendirilmesi ve vatandaşa daha donanımlı bir hizmet verebilmesi amacıyla tadilata girdiğini belirterek, Ekim ayında hizmete açılacağını söyledi. Başkan İmamoğlu, restorasyon çalışmalarının Ağustos sonu itibarı ile 1 yıl olacağını ve bu sürede binanın mekanik, elektrik, asansör, yürüyen merdiven, çatı, izolasyon gibi çok sayıda problemli hususlarının gideriliyor olduğunu ortaya koydu. İmamoğlu, “Ekim ayında İstanbul’un en güzel kültür merkezini açmış olacağız.” dedi. Yenilenen BKM ile mevcut kütüphane 900 m2’lik alanı ile 200 kişi kapasiteli olacak; kütüphanede 60 m2 bilgisayar bölümü, görme engelliler için 25 m2’lik sesli kütüphane alanı, 35 m2’ ye sahip edebiyat salonu, çocuklar için 90 m2’lik okuma salonu yer alacak. Tiyatro, konser, dans gibi performansların sergilendiği öncesinde 400 kişilik olan salonun kapasitesi de balkonlu sistemle 700 kişiye çıkacak. BKM’de ayrıca tiyatro düzeninde 500 kişilik kapasitesi ile 800 m2’ye sahip çok amaçlı salon ve 170 m2’lik VIP salon bulunacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir