26 Temmuz 2024
  • Kurum ve Erol’dan İstanbulspor’a ziyaret

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    ‘’İstanbul’un gençleri için 39 ilçeye spor tesisi’’

    İstanbul’daki bazı ilçe nüfuslarının Anadolu’daki birçok ilden fazla olduğunu ifade eden Murat Kurum, 39 ilçede de spor tesislerinin olması gerektiğini söyledi. 8-10 bin kapasiteli tesislerin hem gençler hem de aileler için faydalı olacağını dile getiren Murat Kurum, “Bugün baktığınızda İstanbul’umuzun 39 ilçesi Anadolu’daki birçok ilden büyük. Bugün Büyükçekmece ilçemiz 275 bin nüfusa sahip. Baktığınızda Anadolu ölçeğinde birçok ilden büyük bir ilçemiz ve İstanbulspor’umuzun da kamp tesisleri Büyükçekmece’de yer alıyor. Biz istiyoruz ki İstanbul’un 39 ilçesinde Anadolu’da olduğu gibi böyle 8-10 bin kapasiteli gençlerimizin spor yapabileceği güzel, güzide kulüplerimizin maçlarını oynayabileceği, aynı zamanda Büyükçekmece’nin 24 mahallesindeki spor anlayışını sporla iç içe yaşama anlayışını daha da yaygınlaştıracak adımlar atmak. Bu kapsamda inşallah 1 Nisan sabahı itibariyle İstanbul’un her mahallesinde gençlerin spor yapabildiği büyüklerimizin ailelerimizin spor yapabildiği tesislerin sayısını ve miktarını arttıracağız.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

    Kurum 1 Nisan’dan itibaren vakit kaybeden sporcu bir gelecek için çalışacağını vurguladı.

    Türk sporunun başarıdan başarıya koşması için İstanbul’un 39 ilçesinde harekete geçileceğini söyleyen Kurum, “Olimpiyat şehri altyapısını yolumuza bu manada kazandıracağız ki burada Avrupa şampiyonalarının yapılabildiği, olimpiyat oyunlarının oynanabildiği bir İstanbul’u hayal ediyoruz. Öncelikle mahalle içerisinde böylesi büyük kulüplerimize, altyapılarına çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştiği ve burada Süper Lig’de başarıdan başarıya koştuğu, buradaki başarısıyla birlikte milli takımlara seçildiği ve ülkemizi gururlandırdığı gençlerimizi yetiştirebilmek için de bu çalışmaları 1 Nisan sabahı İstanbul’un 39 ilçesinde yapacağız. Bu tesislerimizin sayısını artıracağız.” şeklinde konuştu.

    İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu Murat Kurum’a başarı diledi

    İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kulübümüzü ziyaret ettiğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımıza çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. İstanbulspor olarak Sayın Bakanımızı burada karşıladığımız için çok memnunuz. Kendisine başarılar diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

    Murat Kurum’a ismi yazılı forma hediye edildi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u ziyaretinde İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Meclis Üyesi Adayları ve beraberindeki heyet karşıladı. İstanbulspor Kulübü Yönetimi tarafından isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Sarı siyahlı kulübün yöneticileri tarafından takdim edilen hediyeyi alan Kurum, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve camiaya teşekkür etti. Kurum’a Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Büyükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik, MHP İlçe Başkanı Nasri Hacı eşlik etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir