27 Temmuz 2024
  • M7 Mecidiyeköy istasyonundan kesintisiz yolculuk başladı

  • AK Partili İBB döneminde yanlış etüt sonucu hatalı inşa edilen M7 metro hattının Mecidiyeköy istasyonu, nisan ayında kapatılarak yeniden imal edildi. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Mecidiyeköy istasyonu ile Mahmutbey istasyonu arasında kesintisiz ve aktarmasız yolculuk yapılabilecek.

    M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında kesintisiz ve aktarmasız yolculuk yeniden başladı. İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden geçerek yaklaşık 3 milyon vatandaşa hizmet eden M7 hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey arası, 28 Ekim 2020 tarihinde kullanıma açılmıştı. Fakat olağan dışı su sızması tespit edilen Mecidiyeköy istasyonu 7 Nisan 2021 günü tadilata alınarak kapatılmıştı. Hummalı bir çalışma sonucu M7 Mecidiyeköy istasyonu yeniden inşa edildi ve 9 ay sonra hizmete açıldı.

    Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada “M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’mızın Mecidiyeköy istasyonu 20 Aralık Pazartesi günü saat 06.00 itibarıyla işletmeye açılacaktır. Seferlerimiz Mecidiyeköy-Mahmutbey istasyonları arasında normal sefer tarifesine uygun yapılacaktır” denildi.

    Mecidiyeköy istasyonunun yaklaşık 9 aydır kapalı olması dolayısıyla İETT’nin Mecidiyeköy-Nurtepe arasında çalışan yapan ücretsiz otobüs seferleri de 20 Aralık 2021 itibarıyla kaldırıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir