• ‘MANNE’ ANNELERLE BULUŞUYOR

    Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği MANNE (Mahalle Anneleri ) projesi kapsamında ebeveynlere yönelik bağımlılık konulu seminer düzenlendi.

  • Madde bağımlılığına yönelik ebeveynleri bilgilendiren BAYAMER (Küçükçekmece Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi ) Sorumlusu Uzman Psikolog Sema Balık Okutan, ailedeki sevgi bağlarının önemini vurgulayarak, iletişim ve sevgi bağlarının güçlü olduğu ailelerde büyüyen çocuklarda bağımlılığın en az seviyede olduğuna dikkat çekti.

    BAYAMER ve Sevgi Bağları Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle daha çok anneye ulaşmak amacıyla Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen seminere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in eşi Nilgün Tellioğlu Karadeniz, Sevgi Bağları Derneği Başkanı İlknur Odabaşı ve çok sayıda anne katıldı.

    Nilgün Tellioğlu Karadeniz ve İlknur Odabaşı, MANNE projesi ile bağımlılığa savaş açıldığına dikkat çekerek, projeye destek veren katılımcılara teşekkür etti.

    “ÇOCUKLARINIZLA YAKIN İLİŞKİLER KURUN”

    Seminerde Uzman Psikolog Sema Balık Okutan,  madde bağımlılığının güzel aile ilişkileriyle doğru orantılı olduğunu söyleyerek, “Bir kişinin bağımlı olmasını istemiyorsak özellikle çocuklarımızı bağımlılıktan uzak yetiştirmek istiyorsak, en temeldeki duygu yakın ilişkiler kurmak. Ancak kendimize bağımlı bireyler yetiştirmekten bahsetmiyoruz.  Çocuklarımızla zaman geçirmek, sorumluluk vermek, onları sevgiyle büyütmek çok önemli.  Sevgi bağları ne kadar güçlüyse bağımlılık oranının o kadar düşük olabileceğini hem klinik olarak gözlemledik hem de sosyal olarak gözlemliyoruz. Yakın ilişkiler, bağımlılıktan haberdar olmak ve önüne geçmek adına son derece önemlidir” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir