• Mansur Yavaş beklettiği gizli mektubu açıkladı

  • HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’nın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir mektup daha yazdım. Hazır bende duruyor. Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım.” ifadelerini kullandı.

    Alçı’nın “İstanbul’daki üniversite olaylarının Ankara Belediye Başkanı ile ne ilgisi var?”sorusuna yanıt veren Mansur Yavaş, “Hayır burada hiçbir tezat yok Nagehan Hanım. Ben Boğaziçi’nde yaşananları siyaset üstü bir konu, bir milli birlik meselesi olarak görüyorum. Ayrıca İstanbul’daki gerginlik benim yönettiğim şehir Ankara’ya da sıçramaya başladı. ODTÜ’de de bir grup dün protestoya kalkıştı. Bakın geçen sene yine ODTÜ’de bir yurt krizi yaşanmıştı hatırlarsınız. Öğrenciler yurt yaptırmak istemiyorlardı. Protesto ediyorlardı. Ben o zaman da ODTÜ Rektörü ile iletişime geçtim, bir sorun varsa yardımcı olalım diye düşündüm, ‘Belediye olarak yurdu biz yapar, üniversiteye hibe ederiz’ dedim. Nitekim tansiyon düştü, kriz çözüldü bu yolla.” yanıtını verdi.

    “Bir mektup daha yazdım. Hazır bende duruyor. Şayet sizin yazdığınız gibi Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım” diye konuşan Başkan Yavaş, ikinci mektubu da Boğaziçili öğrencilere hitaben yazmış.

    “Rektör sorumluluğu almadı, hadi gençler siz alın, PKK’ya ve başka terör örgütlerine fırsat vermeyin”minvalinde bir mektup yazmış. Şimdilik bu mektup köşede bekliyor.

    Melih Bulu istifa etmezse yayınlarım

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir