7 Eylül 2024

Mehmet Murat Çalık: Hükümet olduklarını unutmasınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeler için "Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak” açıklamasının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’tan yanıt geçikmedi. Çalık, “Biz herseyi yapacağız, öbür tarafa sıra geldi mi yapmayacaklar. Yok böyle bir şey. Devlet merkezi yönetimiyle bir bütündür. Hükümetler gelir geçer. Hükümet olduklarını unutmasınlar” dedi.

Mehmet Murat Çalık: Hükümet olduklarını unutmasınlar

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeler için “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak” açıklamasının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık SGK borçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

KAYMAKAMLIK KİRA MI ÖDECEYEK?

Beylikdüzü Belediyesi’nin SGK’ya olan borcunu açıklayan Çalık, “Bizim şu an yaklaşık sekiz yüz milyon civarında bir vergi, SGK borcumuz var. Bir taraftan da on senedir şu yerimize karşılık borçlarımızı silin diyen bir idare var. On senedir Ekrem Bey zamanından beri biz vergi borçlarımıza karşılık arsalar gösteriyoruz, araziler gösteriyoruz. Bakın kaymakamlık binası Beylikdüzü Belediyesi’nin. Emniyet Müdürlüğü binası Beylikdüzü Belediyesi’nin. Diş Hastanesi Beylikdüzü Belediyesi’nin. Bir kuruş kira geliri var mı? Yok. Bırak kira gelirini bütün akaryakıtını biz karşılıyoruz. Personel giderlerimiz var onlarla ilgili yaptığımız. Tadilat oluyor, Beylikdüzü Belediyesi karşılıyor. Yani şimdi eğer Cumhurbaşkanı çıkar derse ki bir dakika ya öyle şey yok. Ben de o zaman derim ki Kaymakamlık şu kadar kira ödeyecek bana. Veya istediği gibi gidip başka yerde kiralama yapabilir. Ben kullanacağım o alanı. Bu kent adına kullanacağım. Dört yüz dokuz bin insanımız adına kullanacağım. Biz her şeyi yapacağız, öbür tarafa sıra geldi mi yapmayacaklar. Yok böyle bir şey. Devlet merkezi yönetimiyle bir bütündür. Hükümetler gelir geçer. Hükümet olduklarını unutmasınlar. Kendilerini devlet gibi görmesinler. Yapabilecekleri var. Yapamayacakları var” ifadesini kullandı.

İTLAF ETMEK İÇİN DEĞİL İYİLEŞTİRMEK İÇİN TOPLAYACAĞIZ

Sokak hayvanları yasası ile ilgilide konuşan Çalık, “Beylikdüzü’ndeki barınağımızı iki katına çıkarıyoruz. Biz hayvanlarınımızı itlaf etmek için değil, iyileştirmek için toplayacağız. Eski yasa şunu söylüyordu: Topla, kısırlaştır sal. Şimdiki yasa da diyor ki: Topla, kısırlaştır, bak, sahiplendir. Beylikdüzü Belediyesi’nin “yuvam olurmusun” diye bir sayfası var. Bütün hayvanın fotoğrafları özellikleri var. Ordan hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Bunun üzerinde daha çok çalışacağız. Barınak sıyımızıda arttırıyoruz. Belediye başkanlarına yeni yasayla ilgili sorumluluk getiriliyor. Biz hayvanlarımıza bakmak için, sahip çıkmak için, onların sağlığını iyileştirmek için toplayacağız” dedi.

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı programına yerel ve ulusal basından çok sayıda gazeteci katılım sağladı. Yoğun katılımla ve oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda konuşan Başkan Çalık, “Basın, toplumun bilgi edinme hakkını sağlayan, demokrasinin temel taşlarından biridir. Basın mensuplarının zorlu şartlarda büyük bir özveriyle çalıştığını biliyoruz ve onlara her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Milli Mücadele kazanıldıysa, bunun en önemli etkenlerinden biri o zorlu koşullara, savaş şartlarına rağmen, bir milleti örgütleyen, ayağa kaldıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında birleştiren basındır. Bizler de birbirinden usta, duayen gazetecilerle aynı kenti paylaştığımız için çok mutluyuz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir