16 Eylül 2024

Mehmet Murat Çalık mı Sinem Dedetaş mı?

Hakan Eser yazdı...

Mehmet Murat Çalık mı Sinem Dedetaş mı?

Mehmet Murat Çalık’ın adını ilk Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda duymuştuk. İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine gelişiyle birlikte kurumun proje ve gelişiminde kritik öneme sahip Teknik Koordinatörlüğünü ve Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş. İmamoğlu ile birlikte yıllarca Beylikdüzü için projeler geliştirmiş, bürokrasiden gelen, Şehir Plancısı.

2019 yerel seçimlerinde CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı oldu ve belediye başkanı seçildi. 5 yılda Beylikdüzü’ne 252 proje kazandırdı.

Adı genel seçimlerden bu yana hep İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmeye başladı. İmamoğlu genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olsaydı bir numaralı İBB Başkan adayı olarak gösteriliyordu. Ama şimdi İmamoğlu, ikinci dönemde meclis çoğunluğunu almasıyla birlikte, hem İstanbul’da büyük bir başarıya imza attı hem de elini çok daha güçlü hale getirdi. Olası bir erken seçimde çoğunluğu sağladığı için yine CHP’nin göstereceği aday İBB’de belediye başkanı seçilebilecek.

Genel seçimlere 4 yıl varken yine olası senaryolar başladı. Eğer İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olursa yerine gelecek isimler şimdiden konuşuluyor. Ve hatta önceki günlerde verdiği bir röportajda Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş İstanbul için hazır olduğunu belirtti. Bence çok yersiz bir açıklama. Daha Üsküdar’da belediye başkanı olalı 4 ay olmasına rağmen İstanbul ile ilgili siyasi mesajlar vermek bence o ilçede yaşayan vatandaşlara haksızlık. Bunun öncesinde de bazı yayın organlarında özellikle Dedetaş’ın İBB Başkan adayı olması için şimdiden lobiler başlanmış.

Ama bana göre hala en güçlü olasılık Beylikdüzü’nde 5 yılda büyük başarılara imza atmış Mehmet Murat Çalık. Çıraklık dönemini bitirmiş, ustalık dönemine başlamış. Oylarını Beylikdüzü’nde arttırmış. Rakibine 41 binin üzerinde fark atmış. Çocuklara dokunmuş, gençlere dokunmuş, yaşlılara dokunmuş… Her kesimin sevgisini kazanmış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ne kadar gündem yaratılmaya çalışsada o hiçbir zaman o topa girmemiş.

Belediyeciliği çok iyi bilen biri. Kazandığı tecrübe. Uyguladığı sosyal ve modern belediyecilik anlayışı. İlçeye kazandırdığı model ve vizyon projeler. Ve genç olması onu bir adım öne çıkarıyor.  Eğer bir hikaye daha yazılmaya başlanıyorsa, bu hikaye yine Beylikdüzü’nden yazılmaya başlayacak gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir