• MEHMET MURAT ÇALIK: YAŞAM VADİSİ DENİZLE BULUŞACAK

    Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bölgedeki gazetecilerle buluştu. Beylikdüzü'nde yapacaklarını anlatan Çalık, 'Bütün projelerin duygu ve düşüncesinde varım' ifadesini kullandı.

  • Beylikdüzü İlçe Başkanı Avukat Taşkın Özer’in ev sahipliğinde CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık gazetecilerle buluştu. Beylikdüzü’nde yıllardır yaşadığını ve siyasetin içinde olduğunu belirten Çalık, ‘Benim kaderim Beylikdüzü ile birlikte yazıldı. Her dönemde mesleki anlamda Beylikdüzü’nde çalıştık, iş yaptık. Beylikdüzü’ndeki bir çok planlarda benimde imzam var. Bütün projelerin duygu ve düşüncesinde varım. Beylikdüzü’ne dair çok yapmak istediğimiz projeler var. Ekrem İmamoğlu gibi bir belediye başkanıyla çalışmış olmak benim için çok değerliydi. İlçe belediyesinin yetkisindeki bir çok şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Beylikdüzü’yle dertleriyle dertlendik ve sadece dertlenmeyle kalmadık çözümde üretmeye gayret ettik. Bu kentin altyapıyla ilgili ciddi problemleri vardı. Tapu problemleri vardı. Yaşam Vadisi’nin yıllardır Yeşil Vadi olarak anılması ama bir türlü yapılmaması başkanımızın ilk geldiğinde hayata geçirmeye arzu ettiği ve bizim önümüze fikri ve vizyonuyla koyduğu projelerin başında geliyordu. Bizden önceki dönemlerde başlanmıştı ama bazı şeyler kağıt üzerinde kaldığı zaman bir anlam ifade etmiyor. Bunların hayat bulması lazım. Vücut bulması lazım. Biz tabi bizden önce yapılan herşeyi takdir ediyoruz. Teşekkür ediyoruz. Yiğidi öldüreceğiz hakkını teslim edeceğiz’ ifadesini kullandı.

    SİYASETEN HİZMET YARIŞINDAYIZ

    Beylikdüzü‘nde siyaseten bir hizmet yarışı içinde olduklarını ifade eden Çalık, ‘Bundan sonraki kampanya süresince sadece yapacaklarımızı anlatacağız. Yaşam Vadisi’ne dair mart ayında toplamda 700 bin metre karelik bir yeşil alana sahip olacak bu kent. Yaşam Vadisi şu anda vatandaşlara açılmış durumda. 1. Etabı 400 bin metre karelik bir alanı kapsıyor. 2. Etapta tüm alt yapı çalışmaları bitti. 300 bin metre karelik kısmınıda mart ayına kadar Beylikdüzü’nde hizmete açacağız.  Şu anda Bağcılar’ın aktif yeşil alanı 240 bin metre kare. Kişi başına düşen oranı 2.69 metre kare. Bizim sadece Yaşam Vadi’miz 700 bin metre kare olacak. Standartlar 10 metre karedir. Bizim nüfusumuz artmasına rağmen kişi başına 10 metre kare yeşil alan düşüyor. Biz bunu 2030’a kadar 16 metreye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vizyon hiç sekmeden devam edecek’ diye konuştu.

    BEYLİKDÜZÜ DENİZLE BULUŞACAK

    Yaşam Vadisi’nin 3. etabı hakkında da bilgi veren Çalık, ‘Bu kent denize kıyısı olduğun farkında değil. Yaşam Vadisi’nin 3. etabı yaklaşık 500 bin metre kare. Migros’un oradan Vira’nın önünden uzanacak bir kolu var. Bu alanı önümüzdeki dönem denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Denize bu kent sırtını dönmesin istiyoruz. Ben inanıyorum ki biz ilçe belediyesi olarak yetkilerimiz var. Büyükşehir olarakta yetkileri var. Gönül isterdiki Büyükşehir Belediyesi’yle bu projeleri gerçekleştirelim. Oradaki bürokrat arkadaşlarımı tanıyorum. 4.5 yıl boyuncu projeler daire başkanlığına yalvardım. Beylikdüzü ile ligili bir projeniz yok mu diye? Maalesef bir aşama kaydedemedik’ şeklinde konuştu.

    BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

    Programa katılan bir diğer isim CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise yaptığı konuşmada basının önemine vurgu yaparak, “Bu kutsal mesleği zor şartlarda idame ettiren tüm gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. İlçe Başkanı Özer, Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ile süreci omuz omuza geçireceklerini belirterek, desteklerini şu sözlerle açıkladı; “Ben her zaman Mehmet Başkanımızın yanında olacağım. Örgütümüz çok kısa bir sürede Mehmet Başkanımızı bağrına basmıştır ve sonuna kadar birlikte yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir