26 Temmuz 2024
  • Mehmet Murat Çalık yeni dönem projelerini açıkladı

  • Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısıyla Beylikdüzü’nün Yeni Geleceği sloganıyla projelerini anlatan Başkan Çalık, “Türkiye için örnek bir şehir oluşturmak için yeniden başlıyoruz” dedi.

    BEYLİKDÜZÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

    Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, gelecek dönemki projelerini anlattı. Hedefimiz yeni nesil bir belediyecilik modeli diyen Çalık, “Yerel sorunlara global partnerlerle evrensel sürdürülebilir çözümler üretmektir. Yapacağımız yatırımlar ve atacağımız adımlarla Türkiye için örnek bir şehir oluşturmaya kararlıyız. Birinci değişimimiz kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanacağız. İkinci değişimimiz ürettiğimizi tüketeceğiz. Tarımsal üretim modelimizi büyüteceğiz. Üçüncü olarak kazanacağız ve kazandıracağız. Tüketim ortaklığıyla ailelerimizin bütçelerine katma değer ulaştıracağız. Bu yeni model Türkiye’ye ve dünyaya ilham olacak” diye konuştu.

    BÜYÜK ÖLÇEKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM HAREKETİ BAŞLIYOR

    Daha dirençli ve daha dayanıklı bir Beylikdüzü için çok çalışacaklarını belirten Çalık, “Dayanıklı, yaşanabilir, çevreci ve kimlikli yaşam alanları oluşturacağız. Bütüncül bir kentsel dönüşüm vizyonuyla kentimizi güvenli yarınlara taşıyacağız. Beylikdüzü’nde, dünyada görülmeyen bir kentsel dönüşüm hareketi başlatacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni, hızlı ve akıllı konut projeleri oluşturacağız. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm hareketini başlatıyoruz. Yaklaşık 4 milyon m2’lik bir alanda kentsel dönüşüm yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Yakuplu Mahallemizde de tasarladığımız ‘Kentsel Dönüşüm Yaklaşımımız’ diğer tüm mahallelerimize ilham olacak ve göreceksiniz bu söylediklerimi uluslararası bir inşaat teknolojisiyle çok kısa sürede gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

    KONTROL BİLEKLİKLERİ HAYAT KURTARACAK

    Afet anında geliştirdikleri teknolojik ve dijital çözümlerle önemli bir çalışmayı Beylikdüzü’ne kazandırdıklarını belirten Çalık, “Yaşam ve kontrol bileklikleri ile olası afet anında arama kurtarma ekiplerine sinyal ulaşması sağlanacak. İnternet alt yapısı çökse bile uydu bağlantısı ile o sinyali alabileceğiz. Doğaya daha saygılı bir Beylikdüzü olacak. Belediye hizmet araçlarımız tamamen elektrikli ve çevreci araçlardan oluşacak. Çevreci hizmet araçlar kendi filomuz olacak. Yeni dünya dijital yaşam platformu her eve uydu ile bağlantılı ücretsiz TV imkanı ve internet imkanı sağlayacağız. Her evi dijital bir okula dönüştüreceğiz. Belediye çalışmalarına ve faaliyetlerine talep ve şikayetlere online hızlı çözümler geliştireceğiz. Belediye çalışmalarımızı ve yaptığımız faaliyetleri 24 saat esasına çıkarıyoruz. Dünya e-ticaret cazibe merkezi ve silikon vadisi modelini geliştiriyoruz. Tematik teknokentler kurarak yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Gençlerimize teknolojik yenilikleri yerinde deneyimleme ve geliştirme fırsatı sağlıyoruz. Çin-Türkiye İnovasyon Merkezi’ni kuruyoruz” dedi.

    Projenin tanıtıldığı lansmana CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, Parti Meclisi Üyesi Volkan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK Üyesi Feyziye Şahin, İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, Zeynel Emre ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, CHP İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş’ın yanı sıra STK temsilcileri, iş insanları, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    İşte Mehmet Murat Çalık’ın yeni dönemde Beylikdüzü’nde hayata geçireceği projeler…

    -Beylikdüzü Organize Sağlık Bölgesi
    -Yaşlı Sağlığı Merkezi
    -Alzheimer Okulu
    -Kampüs sağlık alanı
    -Mesleğe İlk Adım Okulu ile sanayi iş birlikleri ile gençlerimize meslek edindireceğiz ve iş imkanı sağlanacak.
    -Beylikdüzü Kadın Girişimci Merkezi ile kadınların üretim hayatına katılmalarına destek olunacak.
    -Beylikdüzü Cimnastik Stüdyosu
    -Yakuplu Mahallesinde haftanın bir gününde seçilen sokaklar çocukların olacak.
    -Dereağzı Mahallesinde Beylikdüzü Çiftlik Park oluşturulacak.
    -Marmara Kent Ormanı
    -Gürpınar Yaşam Vadisi
    -Beylikdüzü Bostanı
    – Beylikdüzü Kıyı Düzenleme Projesi’ni
    -Beylikdüzü Futbol İdman Tesisi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir