• Mehmet Zeki Karakoç Camii törenle açılıyor

    Büyükçekmece’ye kazandırdığı çok sayıda ibadethaneye bir yenisi daha ekleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece halkının Mehmet Zeki Karakoç Camii açılışına davet etti.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin hayırsever vatandaşlarla işbirliği yaparak ilçeye kazandırdığı Pınartepe Mahallesi Akyurt Caddesi üzerinde inşa edilen Mehmet Zeki Karakoç Camii 15 Şubat Cuma günü saat 12:00’da törenle açılacak.

    Vatandaş istedi Başkan Akgün yaptı

    Mehmet Zeki Karakoç Camii, Pınartepe bölgesinde artan nüfus nedeniyle vatandaşların ibadethane ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edildi. Başkan Akgün ve hayırsever Karakoç ailesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan ve hizmete giren cami, modern mimarisi, konumu ve vatandaşlara sunduğu olanaklarıyla önemli bir eser.

    Modern mimarisi ve kapasitesiyle ön planda

    Modern mimarisiyle Büyükçekmece’de bulunan tüm camilerden farklı bir yapıya sahip olan Mehmet Zeki Karakoç Camii’nin minaresi de cam olacak şekilde tasarlandı. Toplamda 1900 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu olan ibadethane 250 kişilik geniş bir avluya sahip. Caminin bahçesinde ise tüm hava şartlarına uyum sağlayabilen kapalı ve cam bölmeli şadırvanı bulunmakta.

    ‘‘Büyükçekmece Ailemi açılışa bekliyorum’’

    Mehmet Zeki Karakoç Camii’nin resmi açılış törenini gerçekleştirecek olan Başkan Akgün, caminin açılış törenine tüm Büyükçekmece Ailesinin katılımını beklediğini belirterek; ‘‘Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, şehrimizde artan nüfusuna hizmet edebilecek yeni bir ibadethane inşa etme kararı almıştık. Pınartepe Mahallesi’ne hayırsever Karakoç ailesiyle birlikte inşa ettiğimiz Mehmet Zeki Karakoç Camii’nin açılışını gerçekleştirecek olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni camimiz tüm Büyükçekmece’ye hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir